Beneficiile pentru sănătate ale practicării yoga

Categories YogaPosted on

Dacă practici yoga de ceva timp și te pasionează probabil ți-ai dat seama care sunt beneficiile pentru sănătate ale acestui stil de viață. Poate dormi mai bine, răcești mai rar sau poate ești mult mai relaxată. Însă dacă ești novice sau te gândești să te apuci de această practică nu ai de unde să știi ce o să te aștepte. Prin urmare, faptul că îți dă mai multă energie sau îți mărește fluxul de prana nu va fi de apreciat de un începător. Însă oricine îți dorește să aibă o viață mai sănătoasă. Iată care sunt beneficiile pentru sănătate ale practicării yoga.

 yoga

1.Îți îmbunătățește flexibilitatea

Îmbunătățirea flexibilității este unul dintre cele mai evidente beneficii ale yoga. Ce-i drept la primul tău curs nu vei putea să îți atingi vârful degetelor și nici să faci podul. Însă pe măsură ce vei persevera vei vedea că poți să încerci și poziții mai complicate, ca să nu mai spun că vei observa că nu te mai dor articulațiile iar postura ta va fi mai sănătoasă. Lipsa flexibilității duce la dureri de articulații, iar lipsa flexibilității mușchilor duce la o postură incorectă.

2.Îți întărește mușchii

Mușchii tari fac ceva mai mult decât să arate bine. Te protejează de artrită și dureri de spate, probleme create de viața sedentară și de înaintarea în vârstă. Spre deosebire de mersul la sală pentru a ridica greutăți unde îți vei tonifia mușchii, yoga te ajută să îți găsești echilibrul și să îți creezi o flexibilitate pentru a lupta cu problemele aduse de vârstă.

3.Îți protejează coloana

Discurile intervertebrale au nevoie de mișcare. Însă fiecare pas pe care îl facem creează un șoc care este absorbit exact de aceste discuri. Iar în tip acestea pot hernia sau se pot compres nervii. Dar dacă ești o practicantă de asana și incluzi în exercițiile tale înclinări ale spatelui, îndoiri în față și spate și întoarceri, discurile tale vor fi mai suple și mai puțin dispuse la deteriorare.

 sanatate

4.Îți întărește oasele

Exercițiile care te ajută să slăbești te ajută să îți întărești oasele, ceea ce duce la o evitare a osteoporozei. Foarte multe poziții din yoga îți cer să îți ridici greutatea corporală în mâini, ceea ce îți va întări oasele și îți v crește densitatea osoasă. Acest lucru se traduce prin predispoziție redusă la fracturi și risc mai mic de osteoporoză atunci când ajungi la menopauză.

5.Eliberează canalele limfatice și mărește imunitatea

Atunci când îți contractezi și întinzi mușchii, organele se mișcă, la fel ca sângele și astfel se mărește drenajul limfatic (lichidul sanguin de la extremități bogat în celule imunitare). Astfel, acest drenaj ajută corpul să lupte cu infecțiile, distruge celulele canceroase și elimină toxinele la nivel celular.

 

6.Te ajută să se te concertezi

Un stil de viață stresant îți afectează capacitatea de a te concentra. Ei bine, studiile arată că yoga practicată regulat îmbunătățește concentrarea, timpul de reacție, memoria și chiar scorurile la testele de IQ. Cei care practică yoga transcendentală își aduc mai bine aminte informații complexe, pot rezolva probleme în timp mai scurt. Acest lucru se întâmplă probabil pentru că sunt mai puțin distrași de alte gânduri de care nici măcar majoritatea dintre noi nu suntem conștienți.

Lasă un răspuns