Pentru mulți oameni, călătoriile de la un capăt de țară la altul sunt un lux. Pentru și mai mulți, acestea rămân doar la stadiul de vis. Însă pentru acea mică parte a persoanelor care-și permit și care chiar și-au făcut un adevărat stil de viață din asta, călătoriile sunt un must. Nu-mi imaginez nimic altceva mai plăcut decât să ai posibilitatea de a străbate toate colțurile lumii – și nu doar prin intermediul a câtorva imagini văzute pe internet – și a le putea vedea prin filtrul propriilor tale percepții. În cazul în care vreodată vei avea ocazia de a te îmbarca în călătoria vieții tale (sau mai multe, de ce nu), îți recomandăm un top al celor mai deosebite destinații exotice ce merită văzute în această viață!

  1. Marea Barieră de Corali din Australia. Dacă nu te-am convins numai cu numele, atunci lăsăm cifrele să vorbească de la sine: 2800 de recife, 400 de tipuri diferite de corali, peste 10.000 de specii marine unice, dintre care 6000 de specii de moluște, crustacee, broaște țestoase și delfini. Un Paradis exotic pe Pământ, fără doar și poate!
  2. Noua Zeelandă și Madagascar. Aceste două locații exotice conțin sute de specii de animale ce pot fi văzute numai acolo, ca să nu mai vorbim despre culturile diferite și populațiile cu un stil de viață atât de diferit față de al nostru. Apă, soare, animale, plante, ingredientele unei vacanțe de vis!
  3. Jungla amazoniană, despre care mulți ar spune că este un paradis imens, dar fragil. Pădurile tropicale și vegetația, animalele și toate tipurile de specii de păsări, mamifere și nevertebrate descoperite de cercetători fac din această locație una în care fantezia întâlnește realitatea.padurea amazoniana
  4. Tasmania, cunoscută drept insula în formă de inimă ce găzduiește micul diavol tasmanian și a cărei frumusețe a florei și faunei depășește până și imaginația celui mai talentat pictor, este un loc ideal de petrecere a vacanțelor sau a concediilor, ca să nu mai vorbim despre o lună de miere ca-n povești. Ce altceva mai puteți vizita dacă veți merge acolo? Atracții turistice precum cascada Russell, muntele Cradle sau lacul Dove.
  5. Insulele Bora Bora – acolo unde apa albastrului este neverosimil de albastră și cristalină, iar razele soarelui scaldă plajele întinse în cele mai aurii unde de lumină. Atolul cu același nume pentru care este recunoscută insula se află la aproximativ 200 de kilometri de insula Tahiti, așa că dacă vreodată aveți ocazia să poposiți acolo, nu puteți pierde ocazia de a trece și pe la insula aceasta.
  6. Insulele Bermude, denumite și Bijuteriile Atlanticului, reprezintă o destinație cu o mulțime de atracții turistice demne de vizitat: podul Somerset, grădina zoologică ce reunește numai specii exotice de animale, fortul Hamilton, Peșterile de Cristal și lista mai poate continua.insulele bermude
  7. Insulele Sardinia, Corsica sau Creta intră în top-ul insulelor must-see, mai ales că se află mult mai aproape de noi comparativ cu celelalte bijuterii ale pământului.
  8. Insula Sri Lanka, numită și Lacrima Indiei sau Perla Oceanului, acolo unde sacrul se îmbină cu exoticul. Aici poți vizita templul Nallur Kandaswamy, cascada Gampola, gradinile din Sigiriya, oferlinatul elefanților din Pinnawela.
  9. Insulele Seychelles. Situată în oceanul Indian, este formată din 115 insule a căror splendoare nu poate fi cuprinsă în cuvinte, așa că mai bine lăsăm imaginile să vorbească de la sine:seychelles
  10. Insulele Maldive. Ce poți întâlni aici? Plaje cu nisip alb, lagune turcoaz, rezervații de corali, un mozaic neverosimil de pești multicolori, apusuri ca-n filme, care îți taie respirația, centre de wellness, recuperare și spa… ce să mai, toate cele necesare unui colț de Paradis terestru!maldive