Indiferent dacă ești adepta călătoriilor sau nu, știi un lucru esențial despre ele: nu-ți poți lua cu tine chiar tot ceea ce vrei sau îți trece prin cap, asta deoarece indicat este să ai un bagaj cât mai mic, pe care să nu-ți fie prea greu să-l porți după tine. Dacă pleci pe o perioadă nedeterminată de timp sau la mare distanță, s-ar putea să ai nevoie de un bagaj ceva mai mare, însă dacă faci din călătorii un stil de viață pe care ți-l creezi așa cum vrei, vei învăța foarte curând că te poți descurca și cu mai puține lucruri decât ești obișnuită. Și totuși, aproape în orice călătorie vei merge, vei avea nevoie de un set de lucruri strict necesare de care îți va veni greu să te lipsești, cum ar fi…

Aparatul de fotografiat. E principalul lucru pe care trebuie să-l pui în bagaj. Cum altfel vei putea surprinde toate locurile minunate pe care le vei vizita și cum să ți le păstrezi mai proaspăt în minte, dacă nu prin intermediul fotografiilor? Acestea vor rămâne ca o mărturie a experiențelor minunate prin care ai trecut, pe care le poți avea pentru tot restul vieții.

Smartphone sau tabletă. Nu e vorba că te numeri printre cei care nu se pot ține departe de tehnologie, dar e întotdeauna indicat să ai un telefon la tine, în caz de urgențe sau pur și simplu pentru a lua mai ușor legătura cu cei dragi sau familia. Dacă e un lucru de la care nu te poți abține, acela este faptul de a fi în legătură cu prietenii și cunoscuții tăi, împărtășindu-le despre experiențele tale de călătorie.

Căști. Muzica nu poate lipsi din ecuația unei călătorii perfecte, așa că nici vorbă să pleci la drum fără o pereche de căști și un playlist bine pus la punct. Și lung, bineînțeles, astfel încât să-ți țină de urât pe parcursul întregii călătorii.

Sac de dormit. Cine știe pe unde vei ajunge să poposești în călătoriile tale, așa că întotdeauna e bine să ai la tine un sac de dormit care să-ți servească drept pat improvizat pentru nopțile pe care le vei petrece în natură, sub cerul liber și luna plină.

Un partener. În cazul în care nu-ți place să călătorești singură sau pur și simplu îți este teamă că nu te vei descurca, mai ia pe cineva cu tine! Poate fi cea mai bună prietenă sau chiar iubitul tău, dacă este și el genul aventurier. Experiențele de acest gen sunt mai frumoase atunci când sunt împărtășite, iar dacă este vorba de o persoană apropiată, atunci cu atât mai mult!

O carte. Probabil că drumurile lungi vor deveni obositoare și plictisitoare, așa că o carte bună (sau mai multe) va reprezenta o alternativă excelentă la statul degeaba.

lucruri de care ai nevoie cand calatoresti

O lanternă. În cazul în care te va prinde noaptea pe drum sau vei dormi sub cerul liber, repet.

Un briceag. Nu ca să te ferești de animalele sălbatice sau oamenii răi, ci ca să tai alimentele sau alte lucruri ce au nevoie de un tăiș ferm de briceag.

Încălțări adecvate. Mergi la munte sau la plajă? În deșert sau pe o insulă exotică? E musai să ai un echipament vestimentar și încălățări adecvate!

Pix și carnețel. Asta dacă vei vrea să notezi toate locurile pe care le-ai vizitat sau să păstrezi semnături/autografe de la oamenii pe care i-ai întâlnit!