Se spune că doar atunci când anii trec peste noi și ajungem să dăm mental timpul în urmă conștientizăm adevăratele lecții  de viață, în urma situațiilor prin care am trecut. Nu ne dăm seama de lucruri atunci când se întâmplă, tocmai de aceea e important să știm la ce trebuie să fim atenți în viață. Iar minunatul prag de vârstă de 20 de ani ne poate învăța cele mai multe lecții despre viață, responsabilitate, prietenie, curaj, îndrăzneală, acțiune și atitudine, succes sau eșec.

Uite 5 lecții de viață pe care doar la vârsta de 20 de ani le întâlnești:

  1. E în regulă să dai greș des, timpul e de partea ta. La 20 de ani, timpul ți-e cel mai bun aliat. Chiar singur îți spui că ai tot timpul din lume să faci asta sau ailaltă. Iar dacă ai greșit o dată, nu te oprește nimeni din a încerca a doua oară. Sau iar, și iar, până când vei reuși. Timpul îți oferă posibilitatea de a-ți suma riscuri mari, îndrăznețe și să faci greșeli, oricât de multe vrei.
  2. Nu poți forța o prietenie. Sunt două tipuri de prietenii în viață: cei de lângă care pleci pentru o perioadă de timp, iar când te reunești cu ei, parcă nimic nu s-a schimbat, și cei de lângă care pleci, iar atunci când îi revezi, parcă totul s-a schimbat. Oamenii se schimbă, iar cei ce erau alături de tine la început, se pot pierde pe drum și ce-i mai important, pot să nu mai revină. Nu-i poți reține cu forța lângă tine, fiecare trebuie să-și facă drumul lor în viață.
  3. Nu-ți poți îndeplini chiar toate scopurile. E ok să ai scopuri și obiective pe care să le îndeplinești, dar să nu crezi că poți cuceri întreaga lume doar într-o singură zi. E nevoie de timp, maturitate și o înțelegere profundă a modului în care merg lucrurile pentru a putea ajunge la toate rezultatele dorite.
  4. Nimeni nu prea știe ce naiba face. Apropo de timp, uneori trece în derivă și parcă atunci când te oprești în loc și te întrebi ce faci, nimic nu-ți pare destul de justificator. Faci o școală, o facultate, un master, te angajezi, treci de la o relație la alta, te căsătorești, treci prin etape fie că așa ți se pare normal, fie că așa se face. Dar la 20 de ani, nu prea ai habar de acțiunile tale.lectii viata 20 de ani
  5. Suma lucrurilor mărunte contează mai mult decât lucrurile mărețe. Nu degeaba se spune să te bucuri de micile plăceri ale vieții, căci la final de zi, asta e tot ce contează. Fă întotdeauna numai ceea ce-ți place și ce te face fericit, nu alerga după himere și nu te lăsa păcălit de strălucirea superficială a lucrurilor mărețe. Se spune că ești suma rezultatelor tale, așa că fă-le să conteze, pe fiecare în parte, căci la final, satisfacția va fi mult mai imensă decât orice altceva.