În viață, există momente în care îți dorești cu tot sufletul să fii într-o relație, să ai pe cineva lângă tine, dar și momente în care simți că nu vrei să-ți mai iei prea curând un angajament mai serios față de altcineva. E perfect în regulă, căci să fii singură nu e atât de rău pe cât ai crede. Ba chiar ai putea constata câteva avantaje incontestabile pe care numai statutul de singurătate al vieții tale amoroase ți le poate oferi! Ești curioasă să afli de ce nu e un capăt de lume în a petrece o perioadă de timp fără a fi implicată emoțional într-o relație?

  1. Nu trebuie să dai explicații nimănui pentru faptele tale. Relațiile vin la pachet cu un sentiment al responsabilității, așteptărilor și pretențiilor care se cer de la tine, iar asta presupune ca mai tot timpul „să dai socoteală”. Fără un partener, nu trebuie să te mai stresezi pentru faptul că a trecut o vreme iar voi nu știți unul despre celălalt.
  2. Ieșirile cu prietenii nu mai sunt acum motiv de ceartă. Dacă foștii tăi iubiți aveau obiceiul de a-ți reproșa că petreci prea mult (timp) cu prietenii și ieși cam des cu ei în club sau pe la petreceri, acum poți face toate acestea și mult mai multe, fără a te îngrijora că cineva se va supăra pe tine din cauza asta.
  3. Te poți bucura de atenția mai multor bărbați în același timp. Faptul că ești singură și disponibilă lasă cale liberă bărbaților să încerce să te curteze și impresioneze pentru a te reține lângă ei. Avantajul este că poți vorbi cu mai mulți simultan, fără a avea o obligație față de nici unul. În acest fel, te poți decide cui să acorzi mai multă atenție și cui nu.
  4. Poți avea oricâte aventuri îți dorești. Iar asta fără a avea sentimente pentru oricare dintre partenerii tăi. Fie că este vorba despre o aventură de-o noapte sau o relație bazată exclusiv pe acte sexuale, sentimentele tale de iubire nu trebuie să fie prin preajmă. Asigură-te înainte că ai și acordul celuilalt pentru o astfel de legătură incitantă.
  5. Ai timp să faci toate lucrurile care-ți plac. Dacă înainte asta depindea și de acordul celuilalt, în momentul de față ai toată libertatea de decizie și acțiune. La urma urmei, tu știi mai bine ce îți place să faci și ce-ți face bine. Dacă weekend-ul ăsta ai chef să te cațări pe munte sau să pleci într-o excursie dintr-un capăt al țării în altul, nimeni și nimic nu te poate împiedica să faci asta.singuratate
  6. Oportunitățile de a-ți găsi pe cineva apar mult mai des ca înainte. Când ești într-o relație iar acest lucru este cunoscut în rândul prietenilor și cunoștințelor tale, pe unii dintre masculi acest lucru i-ar putea face să dea înapoi și să te evite de acum înainte. Dacă ești singură, nu mai există nici un obstacol în calea lor.
  7. Nu mai există pericolul infidelității. Dacă altcineva apare în viața ta chiar atunci când ești implicată într-o relație, s-ar putea să fii tentată să recurgi la minciuni și acte de care nu vei fi prea mândră pentru a putea fi mai des în preajma celeilalte persoane. Însă atunci când ești singură, poți ieși la cât de multe întâlniri vrei, fără să fii nevoită să te ascunzi.