Vedetele o recomandă, unii specialiști în fitness o sugerează, practicienii o adoră, iar noi nu știm atât de multe despre ea pe cât ne-am fi dorit. Yoga pare să fie greșit înțeleasă de o bună parte din oameni, dar pe de altă parte, poate că această practică nu este utilizată pentru motivele care trebuie. Ce înseamnă asta? Că în timp ce unii decid să apeleze la practicile yoginiene pentru a dobândi o mai bună flexibilitate a corpului (pe care mai apoi să o folosească în timpul sexului), alții sunt interesați de partea excercițiilor care ajută la slăbit, iar doar un număr mai mic de persoane își concentrează atenția asupra părții spirituale și stăpânirii de sine. Iată 9 revelații uimitoare despre yoga pe care trebuie să ți le însușești!

În yoga, contează mai mult flexibilitatea minții decât cea a trupului. Foarte multe persoane sunt de părere că pentru a face yoga, e important ca trupul tău să se poată întinde și îndoi în cele mai complicate poziții, așa că majoritatea tind să spună că dacă nu își pot atinge degetele de la picioare cu cele de la mână, atunci nu are nici un rost să facă yoga. Această credință este greșită, deoarece nu corpul nostru este cel care ne impune anumite limite, ci mintea, adică propria noastră credință despre capacitățile pe care le putem avea sau nu.

Yoga ne învață să ne măsurăm durata de viață în respirații, nu în ani. Totul ține de percepții, iar această revelație despre yoga ne spune că uneori e indicat să ne îndepărtăm puțin de credințele pe care convențiile sociale ni le impun, ca să putem atinge o altă împlinire de sine. Eliberarea minții din lanțurile convențiilor se face treptat, iar rezultatul aduce o schimbare de percepții numaidecât pozitivă.

Organul vital cel mai important în yoga nu este inima sau creierul, ci plămânii. Din nou, accentul cade pe importanța respirației, care poate fi controlată în timpul exercițiilor de yoga. Dacă activitățile inimii nu le putem controla, pe cele ale plămânilor cu siguranță le putem influența: putem controla cât oxigen să inhalăm, cât să ne ținem respirația și așa mai departe.

practicarea yoga

Este o practică ce necesită 24 de ore, 7 zile pe săptămână. Poate că această revelație nu ți se va părea la fel de importantă ca celelalte, dar odată ce realizezi că din momentul în care începi să faci yoga, nu te mai poți lăsa de ea, abia atunci te va uimi. E de ajuns să alegi să te îndepărtezi de oamenii negativiști, pesimiști sau cei care-ți consumă toată energia cu scopul de a îți păstra ție buna dispoziție și starea de spirit pozitivă. Astfel, energia mentală nu ți se va consuma pe a-i urî sau disprețui pe cei care te fac să te simți mică și nesemnificativă sau îți consumă energia pozitivă pe care o ai, ci se va îndrepta către lucrurile care contează cu adevărat pentru tine – cum să devii o persoană mai radiantă și mai liniștită din punct de vedere spiritual, fără ca nimeni să-ți stea în cale.