Vara arsurile solare sunt o adevărată problemă. Îți înroșesc pielea, o irită și apoi cauzează usturime și senzație de strâns până când inevitabil ajunge să se decojească creând un aspect inestetic. Însă acestea sunt numai cauzele imediate ale unei arsuri solare. Dar pe termen lung, dacă acestea sunt grave sau frecvente te poți confrunta cu o problemă mult mai gravă: cancerul de piele. Din acest motiv se vorbește atât de mult despre cum poți evita aceste arsuri, ier medicul tău te îndeamnă ori de câte ori te vede să folosești creme de corp și față cu factor de protecție solară mare. Ei bine, și alimentația are un rol important în prevenția arsurilor solare. Iată ce trebuie să mănânci pentru a evita această problemă.

 

Woman with Sunburnt Back
Woman with Sunburnt Back

1.Ceai verde

 

Să îți începi dimineața cu o ceașcă de ceai verde cald sau rece este o modalitate minunată de a-ți proteja pielea de razele UV. Acesta este bogat în antioxidanți care ajută în lupta cu radicalii liberi generați de soare. Cu măsură ce pielea îmbătrânește și este expusă la razele ultraviolete aceasta își pierde capacitatea de a lupta cu radicalii liberi și de a-și regenera celulele. De asemenea, ceaiul verde reduce riscul de înmulțire a celulelor de melanom, cu alte cuvinte reduce riscul de cancer de piele. Totuși, nu este indicat să bei mai mult de 3 cești de ceai verde pe zi deoarece din cauza cofeinei, pielea ta se va deshidrata.

 

2.Kiwi și fructele de pădure

 

Fructele de pădure pentru români sunt sezoniere și te poți bucura de ele proaspete numai pe perioada verii. Ceea ce este perfect. Acestea sunt o mână de ajutor pe care ți-o întinde natura ca să a grijă de tine. Căpșunile, afinele, murele și kiwi au un conținut mare de vitamina C care pe timpul verii se comportă ca o barieră la nivelul pielii împotriva arsurilor solare. Astfel cu o jumătate de cană de căpșuni sau cu un kiwi jumătate, poți acoperi necesarul de vitamina C zilnic și poți evita dureroasele arsuri solare.

 

3.Oțet alb

 

Oțetul alb poate fi un remediu bun pentru arsurile solare atâta timp cât nu îl bei. Însă dacă îl pulverizezi direct pe piele va reduce inflamarea și va dispărea senzația de usturime.

piele arsa

4.Ovăz

 

Mărind cantitatea de ovăz pe care îl mănânci în fiecare zi îți poate ajuta foarte mult pielea, ceea ce este muzică pentru urechile noastre arse de soare Nu numai că este un mic dejun delicios dar acesta conține și un antioxidant care se luptă cu radicalii liberi care nus e mai găsește în alte alimente. Iar amestecat cu iaurt poate reduce senzația de usturime și hidtrata pielea dacă este aplicat pe zonele deja arse de soare.

 

5.Pepenele

 

Dacă îți mai trebuiau motive pentru a mânca mai mult pepene verde iată unul în plus: acesta este bogat în oxidanți care luptă cu radicali liberi. De asemenea, este plin de apă, deci dacă mănânci 3-4 felii pe zi nu numai că îți vei proteja pielea dar vei fi hidratată ceea ce este foarte important vara.