Crezi că trebuie să ții dietă dar parcă ai și mânca ceva în acest timp? Sau știi că trebuie să slăbești dar pur și simplu nu te poți despărți de alimentele cu grăsime? Ei bine, află că există alimente care să îți satisfacă pofta de mâncare, cel puțin temporar, care sunt sănătoase și în același timp te pot ajuta să slăbești. Natura în toată mărinimia ei ne oferă mâncare delicioasă dar și sănătoasă care nu creează fel de fel de probleme, cum ar fi luarea în greutate. Vorbesc desigur, de grăsimile bune, cele care ajută metabolismul să se stabilizeze și ajută corpul să lupte cu colesterolul. Iată care sunt alimentele grase care te ajută să slăbești.

 nuci

1.Nucile

Chiar dacă au o densitate calorică foarte mare, nucile sunt foarte bune indicele tău de grăsime corporală, deoarece studiile arată că cei care mănâncă în mod regulat nuci au acest indice mai mic. Tot cercetătorii susțin că există o posibilitate ca al tău corp să consume mai multe calorii digerând aceste alimente decât au ele. De asemenea, nucile sunt și foarte sățioase, deci nu trebuie să mănânci foarte multe pentru a te simți sătulă. În plus, sunt pline de aminoacizi și vitamine care te vor face să te simți mai sănătoasă. Iar dacă ai impresia că vorbim doar de nucile românești, te înșeli. În această categorie intră migdalele, semințele, nucile caju și alte de acest tip.

2.Uleiul de cocos

Cercetările preliminare arată că înghițirea unei singure lingurițe de ulei de cocos îți mărește rata de ardere a caloriilor cu 120 pe zi. Prin urmare, dacă dieta pe care ai ales-o îți cere să reduci numărul de calorii consumate, mai de grabă începi să gătești cu ulei de cocos decât să tai toate grăsimile din dietă.

3.Avocado

Folosit în loc de untul convențional (nici acesta nu mai este chiar de evitat într-o dietă, dar are mai multe calorii decât această legumă), avocado vine cu un aport important de grăsimi bune, fibre și vitamine. Medicii susțin că cei care mănâncă jumătate de avocado la prânz nu simt senzația de foame până la 5 ore după.

 somon

4.Somonul sălbatic

Plin de grăsimi omega 3 (cele mai bune grăsimi pe care le poți consuma), acest peste are un gust foarte bun tocmai datorită conținutului de grăsime. Moleculele de grăsime duc aroma în farfuria ta, ceea ce face fiecare îmbucătură mai satisfăcătoare. Desigur, somonul este o sursp de proteine, ceea ce îl transformă într-o sursă sustenabilă de energie.

5.Vită hrănită cu iarbă

Majoritatea experților susțin că poți să scazi în greutate atâta timp cât reduci numărul de calorii ingerate, indiferent de alimentele pe care le mănânci. Astfel, atunci când îți este poftă de carne poți opta oricând pentru carnea de vită hrănită natural deoarece aceasta are mai multă fibră și mai puține calorii și grăsimi, iar printre acestea se numără și grăsimile omega-3.

6.Gălbenușul de ou

Contrar credinței populare, ouălele nu măresc colesterolul și nici nu sunt locomotiva bolilor de inimă. Gălbenușul de ou dă sațietatea pe care o promite, ceea ce te face să mănânci mai puțin. Într-adevăr albușul are mai puține calorii, însă corpul are nevoie de proteine, de care este plin gălbenușul.