Din ce în ce mai des apar articole despre cât de nociv este de fapt prietenul nostru, deodorantul. Și într-o oarecare măsură cam au dreptate. Deodorantele pe care noi le folosim sunt pline de chimicale care nu neapărat dăunează, dar pe termin lung pot avea un oarecare impact negativ asupra sănătății. Și având în vedere că folosim deodorant zilnic există o oarecare probabilitate să resimțim anii de netranspirat. Totuși, alternativa este să mirosim sau să nu mai ieșim din casă vreodată. Cum niciuna din aceste opțiuni nu este viabilă, iată câteva alternative naturale la deodorantul clasic, care chiar își fac treaba.

 suc de lămâie

1.Sucul de lămâie

Acidul citric din sucul de lămâie omoară bacteriile care cauzează mirosul. Sunt foarte mulți oameni care optează pentru acest tip de deodorant natural. Partea bună este că sucul de lămâie omoară mirosul dar nu inhibă glandele sudoripare să  producă transpirație. Cu alte cuvinte, sucul de lămâie nu alterează în nici un fel funcțiile corpului, argument care este adus de obicei împotriva deodorantelor tradiționale, ci doar elimină mirosul.

2.Dezinfectant de mâini

Acesta nu este bine să îl folosești în fiecare zi în loc de deodorant deoarece alcoolul poate irita pielea. Totuși, atunci când alergi spre muncă și îți amintești că ai uitat să folosești deodorant, poți să masezi pielea axilelor cu puțin dezinfectant de mâini. Alcoolul din acesta va omorî bacteriile și va neutraliza mirosul. Ce-i drept, vei mirosi câteva minute a spirt, dar având în vedere că transpirația miroase mai urât, poți să alegi cel mai mic rău.

3.Bicarbonat și amidon

Acest amestec este cea mai ieftină opțiune pentru înlocuirea deodorantului clasic. Bicarbonatul combate bacteriile responsabile pentru mirosul urât, iar amidonul absoarbe transpirația. Amestecă aceste două ingrediente o parte bicarbonat și șase părți amidon și apoi tamponează zona. Dacă vrei să miroasă a ceva, poți să adaugi și câțiva stropi din uleiul esențial preferat, așa vei mirosi toată ziua așa cum îți place ție. De asemenea, dacă ți se pare că presupune prea mult efort să faci acest amestec în fiecare dimineață, poți să îl prepari în week-end, să îl pui într-un borcan în baie și să îl folosești zilnic.

uleiuri esentiale

4.Uleiuri esențiale

Există uleiuri esențiale care au un efect antibacterian, cum ar fi lemongrass, lavanda sau rozmarin. Acestea luptă cu acele bacterii insuportabile care fac transpirația să miroasă. Avantajul extraordinar al acestora este că pătrund în piele și îndepărtează acele bacterii pentru tot parcursul zilei. De asemenea, poți să îți creezi un miros unic amestecând mai multe uleiuri esențiale. Iar dacă mirosul ți se pare prea puternic, le poți combina cu apă sau cu bicarbonat.

5.Uleiul de cocos

Uleiul de cocos are extraordinar de multe întrebuințări cosmetice, este o bună cremă hidratantă, albește dinții, este un demachiant minunat, ajută la regenerarea pielii, calmează iritații. Acest ulei este un fel de sfânt gral al fiecărei femei. Ei bine, o altă întrebuințare a acestuia este cea de deodorant. Pe lângă mirosul foarte plăcut al uleiului de cocos, acesta are efect antibacterian deci nu vei mirosi atunci când transpiri. Totuși, trebuie să ții cont de faptul că e foarte gras, deci trebui folosit în cantități mici.

Este foarte important atunci când optezi pentru un deodorant natural să ai o igienă corporală foarte strictă. Nici un fel de deodorant nu te va ajuta dacă nu faci dus cel puțin o dată pe zi. De asemenea, dacă lucrezi într-un mediu care necesită foarte mult efort fizic, cea mai bună opțiune pentru tine este un deodorant clasic, deoarece acela inhibă și transpirația, nu numai mirosurile.