Vara este perioada în care avem libertatea de a ne expune corpurile exact așa cum ne place, fără a uita de simțul estetic al modei și gustul pentru o vestimentație adecvată corpului nostru. Dar ca să avem și mai multe motive de mândrie în afară de cel al garderobei vestimentare, mai lipsește ceva: un program de antrenament fitness pentru sezonul de vară, pe care să-l exersăm cu regularitate, astfel încât rezultatul să fie un corp fit și de invidiat pentru restul lumii!

De cele mai multe ori, femeile încep să-și lucreze corpul cu scopul de a scăpa de grăsimea acumulată și a-și face un fund mai ferm și mai aproape de perfecțiunea visată. Însă femeile ar trebui să fie un pic mai conștiente de faptul că un antrenament pentru fitness bun nu face doar atât, iar prelucrarea zonelor cu probleme nu contribuie la aspectul unitar al unui corp în formă maximă. Fiecare categorie de mușchi trebuie prelucrată pentru a obține un corp perfect, din cap până în picioare. De aceea, chiar dacă ne interesează mai mult să scăpăm de surplusurile de grăsime, acesta este doar un mic pas spre satisfacția de a avea un corp de invidiat, numai bun de afișat pe parcursul verii.

Uite aici câteva exerciții de fitness pe care poți începe să le urmezi pentru a te vedea mai aproape de scopul pe care ți l-ai propus!

Exercițiile cardio. Unele dintre ele sunt chiar foarte dificile, iar unei începătoare i-ar lua mult până să le poată învăța și practica așa cum trebuie, însă dacă te afli la început de drum, îți recomand să începi cu pași mărunți. Exercițiile cardio sunt importante pentru că îmbunătățesc transportul de oxigen către mușchi, ceea ce te va ajuta să obții un corp mai tonifiat. Printre exercițiile cardio de început pe care le poți face se află și alergatul, exersarea respirațiilor (de la foarte lente spre accelerate și invers, încercând să rostești cuvinte și propoziții cât mai corecte în timp ce faci asta), precum și diverse exerciții cu greutăți sau care presupun încordarea și întinderea mușchilor tăi. Cel mai simplu este să cauți tutoriale cu exerciții cardio pentru începători și să urmezi explicațiile instructorului. E cea mai economă modalitate de a face antrenament fără să mergi la sală și să plătești un antrenor de fitness.

Sport fitness running woman jogging during outdoor workout. Beau

Exercițiile cu greutăți. De obicei, persoanele care se orientează spre exerciții cu greutăți spun că de fapt doresc să își tonifieze mușchii și să îi finiseze puțin, însă nu-și doresc să-și crească prea mult cantitatea musculară. Când vine vorba de femei, exercițiile cu greutăți trebuie să înceapă de la unele moderate, iar numai în timp să avanseze spre cele mai grele. Exercițiile cu greutăți contribuie la tonifierea întregului corp.

Nu în ultimul rând, poți face orice alte exerciții de fitness care să te ajute să îți lucrezi zonele cu probleme: abdomene, sărituri jack, fandări înainte, flotări, alergatul pe loc, chiar și câteva exerciții yoga, dacă vrei să ai parte de un antrenament de fitness cap-coadă. Important este să nu renunți înainte de a începe, căci rezultatele vor fi pe măsura efortului și așteptărilor tale!