Utilizarea stimulentelor sexuale are o istorie lunga si fascinanta. Mentinerea potentei sexuale si a interesului in sex in sine a fost intotdeauna o preocupare majora atat pentru barbati, cat si pentru femei, avand in vedere efectele potential daunatoare ale varstei, stresului si problemelor de sanatate in aceasta privinta a vietii noastre.

Intr-adevar, toata atentia pe care o acordam acestui domeniu ne arata posibilitatea ca prin utilizarea unor stimulente sexuale sa nu incercam doar sa punem capat sexului. In schimb, probabil ca incercam sa recucerim sau sa intarim fortele care ne fac sa ne simtim tineri, vitali si vii. Majoritatea expertilor medicali sunt de acord, totusi, ca o buna nutritie si un exercitiu regulat sunt cele mai bune afrodisiace dintre toate.

Ce sunt stimulentele sexuale

Stimulantii sexuali sunt numiti adesea „afrodisiace” (dupa Afrodita, zeita dragostei grecesti). Cu toate acestea, numele tinde sa transporte conotatii de retete de casa, care implica diverse ingrediente vegetale sau animale. Cu toate acestea, unele dintre cele mai vechi plante medicinale afrodisiace, cum ar fi ginseng si yohimbine, sunt inca la fel de populare astazi ca in cele mai vechi timpuri. In schimb, unele stimulente sexuale moderne, inclusiv Viagra, sunt deseori dezvoltate intr-un laborator de chimisti si farmacisti instruiti foarte bine. Spre deosebire de afrodisiacele vechi, care au fost menite doar sa sporeasca conducerea sexuala si / sau placerea sexuala, astfel de stimulente sexuale moderne pot fi numite pe buna dreptate medicamente, deoarece scopul lor este de a corecta problemele care fac sexul dificil sau imposibil.

Alcool

Poate cel mai vechi stimulent sexual din lume, alcoolul este paradoxal un depresant al sistemului nervos central. Dovedit in unele studii clinice de a fi afrodisiac anacual prin efectul sau colateral ca euforic, alcoolul functioneaza prin scaderea inhibitiilor sociale si a nivelului de anxietate al persoanei care bea. De fapt, vechii romani au crezut atat de puternic in puterea alcoolului pentru a creste libidoul, incat femeile nici nu aveau voie sa bea, desi barbatii si-au extins virtutile in acest sens si au avut acces liber la alcool. Un studiu din 1994 a sugerat chiar ca consumul de alcool ar creste nivelul de testosteron al femeilor si, prin urmare, libidoul lor. Folosirea alcoolului pentru a stimula interesul si placerea sexuala este un act delicat de echilibrare, deoarece prea putin are practic nici un efect si prea multe actiuni ca un puternic sedativ si inhibitor al excitarii sexuale, facand somn mult mai probabil decat actul sexual.

Stimulente sexuale sintetice si pe baza de plante

Multe stimulente sexuale, in special cele utilizate in epoca moderna, iau forma de medicamente pe baza de plante sau sintetice. Un membru al familiei de nitril alchil volatil, amilnitratul a fost utilizat initial ca un antidot pentru otravirea cu acid cianhidric si pentru angina pectorala. Cu toate acestea, odata ce a devenit un medicament pe baza de prescriptie medicala, amil nitrat a devenit rapid popular ca drog de agrement la sfarsitul anilor 1970 si inceputul anilor 1980. De multe ori era usor disponibil, deoarece azotatul de amil a fost apoi folosit ca un agent de spalare a aerului. Oamenii folosesc in principal capsule cu nitril ca o modalitate de a spori senzatiile experimentate in timpul sexului – in special orgasmul. Prin reducerea tensiunii arteriale, medicamentul are efectul de a creste gradul de constientizare, de a schimba starea de spirit si de a provoca ameteli.

Din pacate, s-a aratat ca inhalatia vaporilor din lichidul amil nitrat, continut de obicei intr-un flacon de sticla, cauzeaza hemoliza (distrugerea celulelor rosii ) Și methemoglobinemia (conversia hemoglobinei intr-un produs chimic care nu poate transporta oxigen).

Marijuana, LSD (dietilamida acida lizergica) si un medicament relativ nou numit Ecstasy au fost de asemenea apreciate pentru calitatile lor afrodisiace, desi marijuana si varul sau, hasis, au o istorie mult mai lunga si mai bogata. Chiar si in Evul Mediu, atunci cand mentionarea drogului ca stimulant sexual a aparut in colocviile lui Garcia de Orta, marijuana a fost printre preferatele persoanelor care cauta un libido mai puternic si un sex mai placut. In general, dozele mici de marijuana par sa produca aceleasi efecte ca relaxarea alcoolica, anxietatea redusa si inhibitiile reduse. Cu toate acestea, acesta ofera un avantaj suplimentar in capacitatea sa de a modifica si de a spori perceptia. Ca si in cazul celorlalte stimulente sexuale, totusi, ceea ce o persoana se asteapta sa experimenteze este o influenta puternica asupra efectelor efective ale medicamentului.

LSD, un produs al unei ciuperci (ergot) care creste pe unele boabe, se presupune ca faciliteaza imbunatatirea sexului prin rolul sau de halucinogen puternic. Unii oameni au mentionat capacitatea LSD de a face fanteziile sexuale mult mai intense si de a crea un sentiment de empatie totala cu un partener sexual. Ecstasy a devenit un drog popular printre tineri, incepand de la petrecerile de dans numite „raves”. Din punct de vedere chimic, cunoscut sub numele de metilen-dioximetamfetamina (MDMA), Ecstasy este, de asemenea, cunoscut sub numele de „medicamentul dragostei”, deoarece se pare ca provoaca sentimente de afectiune, euforie si sensibilitate ridicata la unii oameni. In ceea ce priveste amfetaminele si mescalina halucinogena, Ecstasy a aratat ca are efecte neurotoxice potentiale asupra serotoninei, provocand, printre alte probleme, o regresie anormala a nervilor care o produc.