Exercițiile de fitness joacă un rol important în ceea ce privește sănătatea organismului, toată lumea știe asta. Dar ceea ce ne împiedică pe foarte mulți dintre noi să luăm atitudine în fața dorinței de a avea un corp cât mai bine lucrat este gândul că trebuie să mergem la sală periodic, să ne consultăm cu un trainer ale cărui servicii poate că nu ni le putem permite cu toții, iar astfel de motive cu siguranță mai pot fi invocate: lipsa de timp sau de chef, indispoziția, plictiseala, dorința de a renunța după ce vedem cât de greu este și așa mai departe. Daaar, dacă suntem motivați corespunzător și dispuși să trecem peste toate aceste motive în spatele cărora se ascunde lenea, atunci am putea privi mai cu încredere posibilitatea urmării unui program regulat de exerciții de fitness.

Poate că o serie de avantaje ne vor ajuta să vedem lucrurile dintr-o perspectivă mai îmbucurătoare, așadar, uite aici o listă cu principalele beneficii pe care fitnessul le aduce organismului nostru:

  • Pierzi din greutate, iar asta este prima și poate că cea mai mare dorință a tuturor celor care decid să urmeze acest parcurs. Kilogramele în plus, sau, la polul opus, un corp mult prea slab nu este chiar priveliștea cu care ne-am dori ca reflexia noastră din oglindă să ne întâmpine zi de zi, așa că exercițiile fitness este metoda perfectă de a lupta împotriva acesteia.
  • Dacă practici fitness cu regularitate, nu vei pune înapoi kilogramele pe care cu greu ai muncit să le pierzi. În plus, vei avea ocazia să lucrezi asupra defectelor pe care consideri că organismul tău le are. Spre exemplu, multe femei sunt nemulțumite de posteriorul lor. Cu exercițiile de fitness potrivite, aceasta este o „problemă” care se poate corecta în timp, căci tonifierea mușchilor fesieri ori a celor abdominali sunt printre principalele cerințe solicitate de către persoanele interesate de fitness.
  • Fitness-ul este perfect pentru femeile însărcinate. Mișcarea regulată ajută la menținerea greutății  – atât a mamei, cât și a bebelușului – în balanță, iar circulația sângelui în organism este realizată așa cum trebuie.
  • Fitness-ul te scapă de prejudecățile și complexele care pun stăpânire pe tine. Dacă ești femeie, este imposibil să nu ai cel puțin o nemulțumire legată de corpul și fizicul tău. Femeile obișnuite au sute de astfel de complexe legate de frumusețea și modul în care arată. Așadar, gândește-te la exercițiile de fitness ca o modalitate de a lucra și asupra psihicului tău. În timp, constatând rezultatele pozitive vizibile pe corpul tău, vei începe să te simți mult mai bine în pielea ta și să mai pierzi din complexe și prejudecăți. Aprecierea față de silueta ta va crește considerabil.fitness ul te scapa de complexe
  • Activitatea fizică obținută prin intermediul exercițiilor de fitness va avea efecte benefice și în plan personal, asta deoarece îți crește nivelul de dorință sexuală, iar plăcerea obținută în urma partidelor de sex va fi mult mai intensă.
  • Vei avea parte de experiențe diferite, iar orele petrecute făcând exerciții de fitness te vor ține departe de tot stresul și toate problemele cu care te supraîncarci de la o zi la alta.