Există atât de multe tipuri diferite de perne disponibile încât cumpărăturile pot fi copleșitoare. Perne cu puma de memorie, perne puf gasca, perne din microfibre, chiar și pernele de apă, sunt o opțiune pe piața saturată de astăzi.

Nici o pernă nu funcționează pentru toată lumea. Din fericire avem opțiuni – și multe alegeri. Tipurile de perne disponibile astăzi sunt cel mai ușor clasificate după modul în care sunt umplute. O față de pernă de calitate este o componentă importantă, dar caracterul său general este dictat de umplere.

Fiecare tip de umplutură de pernă are propriile sale avantaje și dezavantaje și face apel la o audiență unică de capete somnoroase.

Puful este partea interioasă, pufoasă a unei pene de pasăre. Gâsca maghiară (cunoscută și sub numele de gâscă albă europeană) este considerată a fi cea mai bună calitate. Aceste perne puf gasca conțin numai puf – fără pene. Frecvent puful de gâscă este vândut ca o combinație de umplutură de puf și pene. Penele sunt o modalitate economică de a adăuga volum, dar deseori penele se vor lipi de pernă în timp ce dormi.

Avantajele unei perne puf gasca

Maleabile – cele mai multe perne puf gasca tind să-și mențină bine forma, oferind un suport bun pentru cap și gât.
Încă unul dintre avantajele unei perne puf gasca este faptul că sunt foarte ușoare și moi.

Dezavantajele unei perne puf gasca

Sunt dificil de curățat
Unii sunt alergici la ele
Cele bune perne puf gasca sunt foarte scumpe