Atunci când călătorești descoperi lumi noi, culturi deosebite și oameni extraordinari. Totuși, de multe ori deoarece nu avem pe cineva lângă noi lăsăm planurile aventuriere deoparte tocmai pentru că ar trebui să plecăm să descoperim lumea singure. Ei bine, călătoritul de una singură poate fi minunat. Iar inhibițiile culturale care ne leagă și pe acest plan de cineva ar trebui lăsate acasă, deoarece este minunat să fii singură într-o lume nouă. Desigur, există și câteva dezavantaje, dar în majoritate ai mai multe avantaje. Iată de ce ar trebui să călătorești singură, măcar o dată în viață.

 vacanta singura

1.Nu trebuie să te coordonezi cu nimeni

 

Cel mai mare dezavantaj atunci când călătorești cu cineva este că trebuie să vă coordonați programele. Nu poți pur și simplu să te decizi, să îți iei rucsacul în spate și să pleci. Trebuie să vezi dacă celălalt este liber, dacă vrea să meargă și așa mai departe. De asemenea, poți să iți iei bilet de avion mai ieftin, te poți caza singură pe unde mergi fără să îți fie frică că partenerul va strâmba din nas și poți să alegi singură destinația deoarece nu e nimeni care să îți spună nu. Un avantaj neașteptat este că vei învăța să iei decizii singură cu ușurință.

2.Totul se învârte în jurul tău

Singură poți decide unde să mergi și să vizitezi. Poate veri să vezi cel mai mare ghem de sfoară din lume sau expoziții de artă. Indiferent de cei vrei să faci nu trebuie să aștepți după nimeni și nici să aștepți acordul altcuiva, deoarece este propria ta stăpână.

3.Vei cunoaște oameni noi

Atunci când călătorești în grup majoritatea activităților se fac în acel grup. Singură fiind, îți va fi mult mai ușor să interacționeze cu localnicii sau cu alte grupuri de călători deoarece nu te ține nimeni în urmă. Astfel, vei cunoaște oameni extraordinari cu care poți face schimb de experiențe sau de la care poți să înveți tot felul de chestii minunate. Va trebui totuși să ai grijă cu cine interacționezi deoarece nu toată lumea este prietenoasă sau îți vrea binele.

 calatorie singura

4.Vei învăța puțin limba

În grup într-o țară străină, unul ține ghidul, altul are deschis google translate și unul se chinuie să vorbească. Dacă nu, veți opta pentru un ghid deoarece vă permiteți să faceți asta în grup. Totuși, atunci când ești singură și vrei să interacționezi cu oamenii, vei învăța câteva cuvinte de bază, în special cele care se repetă des din limbă. În plus, având libertatea de a face ce vrei, poți oricând să încerci să legi conversații cu nativii.

5.Vei avea libertate

După cum am mai spus, vei fi propria ta persoană și vei face decizii care îți vor afecta doar călătoria. Ceea ce înseamnă că fiecare zi va fi o nouă aventură care va avea un nou tărâm de descoperit. Nu trebuie să mergi doar la muzee. Nu trebuie să vezi doar partea convențională a unei călătorii. Poți oricând să faci cunoști cultura și să cauți acele mici plăceri pe care ți le poate oferi o țară, care nu sunt neapărat într-un oraș. Cu această ocazie vei învăța mai mult decât limba sau cultura vei învăța un fel de a fi pe cont propriu.