De ce este importantă angajarea unui avocat asociatii de proprietari atunci când gestionați asociațiile de proprietari?

Asociatiile de proprietari au fost concepute pentru a permite persoanelor care fac parte dintr-o comunitate specifică să monitorizeze problemele legate de proprietăți în zona învecinată. Proprietarii de case creează controale de asociere prin liste de reguli și regulamente, care includ lucruri pe care proprietarul le poate și nu le poate face pe proprietatea lui. În timp ce majoritatea ar argumenta că aceste restricții nu sunt permise, odată create, asociațiile de proprietari reflectată în mod normal, în scris, fiecare zonă acoperită de către asociația de proprietari. Aceste norme limitează acțiuni diferite: de la culoarea vopselei pe care fiecare persoană o poate utiliza pe proprietatea lui la cât de multe mașini (și în ce condiții) pot fi parcate la intrarea asociației de proprietari.

Atunci când o asociatie de proprietari este formată pentru prima dată, trebuie să fie elaborate o varietate de documente legale, să se respecte legea statului și să se stabilească linii directoare pentru operațiunile și gestionarea în desfășurare a comunității.

Este important ca aceste documente să fie elaborate de un avocat asociatii de proprietari, având în vedere că toți proprietarii de locuințe vor fi obligați din punct de vedere juridic de aceștia în viitor și vor căuta îndrumări în situații pe care nimeni nu le-ar fi anticipat din timp. Prin urmare, multe asociații de proprietari vor angaja un avocat asociatii de proprietari cu experiență pentru elaborarea sau revizuirea documentelor.

Scopul final este de a stabili o comunitate în care oamenii se simt confortabil și vor să păstreze o anumită cantitate din valoarea proprietății. Evident, cu regulile și reglementările asociației sunt taxele pe care fiecare proprietar al asociației trebuie să le plătească pentru a finanța respectarea și menținerea zonelor comune ale proprietarilor (de exemplu, tăierea ierbii în fața și / sau din spatele clădirii, pază, etc). Din păcate, asigurarea că toți proprietarii respectă regulile și regulamentele impuse de asociație poate fi o sarcină dificilă. În plus, proprietarii de bloc au propriile lor probleme care afectează asociația, cum ar fi ipotecile și falimentul, care complică capacitatea asociației de a impune reguli și reglementări.

Un avocat asociatii de proprietari are cunoștințe juridice extinse. El poate reprezenta asociația în orice problemă juridică și pot determina cursul cel mai adecvat al acțiunii. Un avocat asociatii de proprietari este disponibili pentru a consilia atunci când este necesar.

Uneorii, asociațiile angajează un avocat asociatii de proprietari pentru a colecta comisioane restante și evaluări de la proprietarii de case care nu răspund la eforturile asociației. Având un avocat, impune creșterea probabilității de succes, deoarece un avocat va cunoaște procedurile de obținere a hotărârilor judecătorești și a garanțiilor bazate pe neplată. Atunci când câțiva proprietari nu reușesc să-și plătească ponderea echitabilă, este afectată întreaga comunitate și poate duce la scăderea valorii proprietății.