Cu toate am fost în acea situație nefastă în care ne-am despărțit de cineva acum pară-se o veșnicie și parcă tot nu trecem peste acel moment. Oricât de multă înghețată am mânca, sau oricât de mult Taylor Swift am asculta, parcă tot nu reușim să o uităm pe acea persoană. În aceste momente avem nevoie de ceva care să ne consume timpul, să ne atragă toată atenția și să ne readucă zâmbetul pe buze. Iar acest medicament poate fi găsit în cărți. Iată cărțile care te ajută să treci peste o despărțire.

biblia despartirilor

1.Biblia Despărțirilor (The Breakup Bible) de Rachel Sussman. Uneori este greu să îți dai seama care va fi următorul pas după o despărțire. Aici găsiți micile imbolduri de care aveți nevoie și ghidarea necesară prin procesul de jelire a relației eșuate. Biblia Despărțirilor este cu siguranță cea mai importantă carte de self help pentru relațiile destrămate.

 

2.Jurnalul lui Bridget Jones de Helen Fielding. Nu este nimic greșit să stați puțin timp îmbufnată. Jurnalul lui Bridget Jones a devenit un clasic pentru că descrie realist și comic în același timp cum este într-adevăr să fii singură. Citind această carte poți să râzi de Bridget și în același timp de tine.

 

3.Mănâncă, roagă-te, iubește de Elizabeth Gilbert. Pot să pariez că ați auzit de această carte. Mănâncă, roagă-te, iubește este un hit literar scris de Gilbert despre călătoriile și invățămintele trase din acestea care au succedat o relație eșuată. Poate nu poți să călătorești chiar acum, însă cu siguranță poți să vezi lumea prin ochii autoarei.

 

4.High Fidelity, Nick Hornby. Protagonistul privește înapoi la toate relațiile pe care le-a avut și nu prea îi place priveliștea. Cartea, plină de muzică și umor poate ajuta orice plângăcioasă cu inima rănită să zâmbească. high fidelity

5.Vara fără bărbați (The Summer without Men) de Siri Hustvedt. Lumea protagonistei pare să se sfârșească atunci când soțul îi cere o pauză ca să se vadă cu o colegă mai tânără. Mia răspunde prin a se întoarce înapoi în orașul unde a copilărit, în Minesotta. Acolo, trăind printre femeile din familie se redescoperă.

 

  1. La ce mă gândeam? (What Was I Thinking? 58 Bad Boyfriend Stories) de Barbara Davilman și Liz Dubelman. Credeai că relația ta a fost rea? Și că fostul tău iubit a fost un ratat? Ei bine, trebuie să citești aceste povești cu băieți răi și cu despărțiri tragice. Poți să empatizezi, însă sper ca nu foarte mult.

 

  1. Sălbăticie (Wild) de Cheryl Straved. Memoriile călătoriilor autoarei încep atunci când mama sa moare și soțul o părăsește. Cartea este despre afirmare și regăsire, exact ceea ce îi trebuie fiecărei femei după o despărțire.

 

8.Așa o pierzi (This Is How You Lose Her) de Junot Diaz. Cartea lui Diaz este despre salvare. Îl are în centru pe un bărbat care orice ar face, nu poate să își trateze iubitele așa cum ar trebui. Autorul își umanizează personajul și arată că într-un final, oricine poate fi schimnat de dragostea adevărată.

 

9.Nu îmi pasă de trupa ta (I don’t Care About Your Band) de Julie Klausner. Aceasta este cartea care te va aduce în punctul minunat în care să râzi de fostul tău iubit. Autoarea s-a întîlnit cu o grămadă de nesimțiți. Iar relațiile marcante sunt menționate în această carte cu eseuri.