Femeile și kilogramele în plus nu sunt două lucruri care trebuie puse împreună aproape niciodată. Sunt foarte rare femeile slabe și care au nevoie de câteva kilograme extra pentru a arăta mai bine. În general, mai toate reprezentantele sexului frumos nu vor decât să știe cea mai scurtă și eficientă cale de a pierde din greutate. În acest sens, urmează mai multe tipuri de diete care le promit să facă minuni, când tot ceea ce ar putea face este să consume alimente sățioase, dar care nu îngrașă. Dacă prima întrebare de care vă loviți ar fi „Există așa ceva?”, atunci trebuie neapărat să citiți acest articol!

Nutriționiștii au realizat un top al celor mai frecvent consumate alimente care au proprietăți sațioase, dar și capacitatea de a nu îngrășa, asta deoarece conțin atât grăsimile necesare organismului nostru, cât și proteinele sau fibrele de care avem nevoie pentru a nu simți senzația de stomac gol. Consistența unui aliment este foarte importantă pentru energia organismului nostru, așadar, iată care sunt acestea:

  1. Avocado. În mod miraculos, fructul despre care se spune că este bun la toate, chiar se dovedește a fi așa! Un avocado – sau mai degrabă o jumătate din acesta – conține circa 10 grame de grăsimi naturale excelente pentru organism, iar sațietatea sa duce la încetinirea ritmului în care apare senzația de foamete, declară specialiștii. Cu toate acestea, vestea cea mai bună pe care cercetătorii nutriționiști au descoperit-o într-un studiu recent, este aceea că grăsimea dintr-un avocado nu se depune niciodată în jurul taliei! Așadar, pentru femeile ce-și fac griji în mod constant pentru zona șoldurilor și a taliei, avocado este alimentul perfect, care nu îngrașă niciodată.
  2. Ouăle. Despre ele se spune că este cea mai bună sursă de proteine – atât animale, cât și vegetale – care există, asta deoarece oul este alimentul cel mai complet dintre toate. Conține în jur de 80 de calorii, iar sațietatea acestui aliment poate ține până la circa două ore.
  3. Iaurtul simplu, fără alte arome sau aditivi nutriționali este ingredientul care nu lipsește din nici o dietă. Cărui fapt se datorează acest lucru? Ține de foame, contribuie la îmbunătățirea tranzitului intestinal, reduce balonarea și aduce bacterii bune în stomac. Iaurtul este excelent pentru a fi consumat dimineața sau seara, pentru a evita senzația de greutate la stomac.
  4. Dacă simți nevoia să-ți faci un prânz mai consistent, atunci o porție de linte consumată cu regularitate poate aduce o mulțime de beneficii organismului tău: reducerea nivelului de colesterol din corp, menține în echilibru nivelul de sânge din organism și oferă o mai bună rezistență în ceea ce privește efortul fizic.linte
  5. Cerealele integrale aduc la un loc o cantitate mare de fibre, proteine, grăsimi, vitamine și minerale, toate fiind necesare stării de sațietate pe care vrei să o obții în urma unui mic dejun consistent.
  6. Bananele și merele sunt excelente pentru a-ți astâmpăra pofta de mâncare timp de 2-3 ore, mai ales între mese sau în pauzele de prânz. Aceste alimente pot fi incluse în dieta sănătoasă pe care plănuiești să o urmezi, căci conțin fibre, proteine, vitamine și o cantitate foarte mică de calorii.