A venit timpul să dăm la o parte Cortina rușinii și să recunoaștem: cu toții avem pretenții și așteptări cu privire la sex! Unii mai mulți decât alții, iar cei ce se ascund în spatele unor replici precum „Nu m-am gândit niciodată la asta” sau „Eu nu am așteptări, îmi doresc ca lucrurile să decurgă natural” se înșală mai mult decât ar fi crezut. Ideea este că atât femeile, cât și bărbații (sau în special bărbații) ridică anumite nivele de așteptare cu privire la comportamentul dinaintea, din timpul sau de după actul sexual la care iau parte. Care sunt acestea?

Așteptările femeilor cu privire la sex

Femeile își doresc romantism, chiar dacă nu tot timpul. Câte dintre noi nu visează ca partenerul să le spună exact ceea ce-și doresc să audă în respectivele momente? Chiar dacă citirea gândurilor nu este o opțiune, fiecare bărbat ar trebui să știe (sau cel puțin la asta se așteaptă o femeie) ce să spună, când să spună și cum trebuie să o spună. Poate fi vorba chiar și despre niște cuvinte murdare, efectul va fi cu siguranță unul de succes.

Femeile au nevoie de tandrețe și afecțiune, mai ales după o partidă de sex. Îmbrățișatul cu trupurile goale se numără printre activitățile preferate ale femeilor de după, poate chiar mai mult decât discutatul despre ceea ce tocmai s-a întâmplat. Multe dintre ele trăiesc un moment de „Cuvintele sunt de prisos” imediat după încheierea unei partide de sex.

Femeile mai vor să fie satisfăcute și să satisfacă. Mulțumirea de sine a lor este mult mai mare atunci când știu cu siguranță că și bărbatul de lângă ele s-a bucurat de aceeași experiență intensă și erotică.

Așteptările bărbaților cu privire la sex

Majoritatea bărbaților își doresc ca partenerele lor să vrea să facă sex la fel de mult ca și ei. Disponibilitatea unei femei pentru sex poate varia din diverse motive, însă un bărbat rareori va refuza sau va afirma că „nu are chef”. Tocmai de aceea se așteaptă, în sinea lor, ca și femeile să simtă la fel.

asteptarile femeilor si barbatilor despre sex

Bărbații mai vor ca femeile să-și dea drumul numai din penetrare. Oricât de macho, dotați sau talentați s-ar crede ei în pat, trebuie să înțeleagă faptul că unele femei pur și simplu nu pot ajunge la orgasm doar prin penetrare, așa că au nevoie de un full package în acest sens. Multe săruturi, atingeri, îmbrățișări, stimularea clitorisului (cu degetele sau cu limba) și s-ar putea ca întreaga experiență să fie mai plăcută per total decât doar simpla penetrare.

Bărbații mai vor ca și femeilor să le placă sexul dur, sălbatic. Și unora le place, nu contestăm! Dar poate nu chiar atât de des sau de fiecare dată când ajung în pat. Sigur, sexul sălbatic e animal, e carnal, e pur instinct și parcă nu necesită atât de multă gândire precum necesită simțire și trăire. Dar uneori toate astea nu sunt de ajuns pentru o femeie. Așa cum spuneam mai sus, uneori e bine ca o anumită doză de romantism să fie inclusă în ecuație.