Pentru cele mai multe dintre noi, făcutul unghiilor reprezintă o corvoadă. Nu toate femeile sunt iscusite cu pensula ojei, tocmai de aceea, majoritatea adoptă calea cea mai simplă când vine vorba de făcutul manichiurii: unghiile date cu o singură culoare, fără modele complicate sau unghii false, puse cu gel. Pe principiul că simplul e întotdeauna la modă și elegant, ne-am propus să-ți aducem în atenție cele mai interesante și extravagante culori ale sezonului – și de ce nu, chiar ale anului!

  1. Albastrul navy sclipicios. Cel mai indicat este să-l porți la unghiile scurte, astfel încât să le facă să pară mai ascuțite.
  2. Bejul opac și cald. Uită de rozurile pale de fetiță, anul acesta se poartă nuanța de bej a anilor 70! Ar trebui să fie complet opacă, strălucitoare și caldă ca și ton. Această nuanță se completează de minune cu fiecare ton al culorii pielii și se poartă pe unghiile tăiate natural.
  3. Gri-ul Charcoal. Este profund, morocănos și de-a dreptul modern. Acest tip de gri se anunță a fi unul des recomandat de tendințele modei în perioada ce urmează. Culoarea se potrivește în special unghiilor rotunde.
  4. Roșul clasic, în nuanța mărului. Acesta va reprezenta dintotdeauna o culoare-model, populartatea ei nescăzând de-a lungul timpului. Unghiile roșii dau bine atât în ocaziile formale, cât și în cele informale, indiferent de sezonul în care te afli. Această nuanță de roșu va arăta bine pe toate tipurile de unghii, indiferent de formele sau lungimea lor.
  5. Argintiul metalic. Culorile metalice merg foarte bine cu unghiile tăiate scurt și păstrate în forma lor cât mai naturală. Miley Cirus este adepta acestei nuanțe de ojă pe care o etalează în prezențele sale în public.argintiu metalic
  6. Verdele spumă-de-mare. Este o nuanță absolut unică și deosebită, iar marele ei avantaj este acela că se potrivește pentru toate lungimile de unghii.
  7. Movul prună este culoarea care nu este nici prea închisă, dar nici prea deschisă, așa că se poate potrivi stărilor tale confuze de spirit fără nici o problemă. Se potrivește în special unghiilor lungi.
  8. Rozul lăptos este o nuanță pastel foarte apreciată în sezoanele călduroase, fiind exact opusul negrului burdungy, care se poartă îndeosebi în sezonul de iarnă.
  9. Oja închisă la culoare, vișinie sau burgundy. Este perfectă pentru acele zile din săptămână ce necesită maximă seriozitate și profesionalism la job. Nuanța este potrivită pentru unghiile scurte.

După cum se poate observa, anul acesta se poartă foarte mult unghiile scurte, iar pentru dimensiunea lor cât mai aproape de cea naturală, există o gamă variată de culori pentru care se poate opta. De cele mai multe ori, femeile aleg să-și dea unghiile cu ojă în funcție de dispoziția pe care o au într-o zi sau alta – dacă azi ești mai pesimistă, sunt șanse mari să te îndrepți spre o ojă mai întunecoasă, mai închisă – dar dacă ești veselă și entuziasmată, atunci vei opta pentru culorile calde, plăpânde. Indiferent de ceea ce alegi, contează să te simți bine cu nuanțele pentru care ai optat.