Canicula din timpul verii și soarele prea puternic te pot face să transpiri îngrozitor, să te deshidratezi sau chiar îți pot provoca erupții cutanate de la atâta căldură. În ciuda faptului că temperaturile lunilor de vară ne fac să ne gândim întâi la cum putem face față căldurii și mai apoi la cum putem să ne îmbrăcăm adecvat pentru cel mai frumos și plăcut anotimp al anului, nu ne putem lua gândul de la varietatea de look-uri și outfit-uri pe care le putem adopta în această perioadă. Cu grija și atenția pentru alegerea celor mai potrivite haine capabile să ne protejeze de căldurile excesive și câteva sfaturi prielnice despre cum să le purtăm, cu siguranță vom fi mai încrezătoare în etalarea corpului nostru în ținute de vară fabuloase!

Aici e tot ceea ce trebuie să știi despre modalitatea corectă de a purta hainele de vară!

Indiferent ce obiecte vestimentare decizi să îți cumperi, rămâi întotdeauna la cele confecționate din bumbac! De ce? Deoarece bumbacul are proprietatea de a absorbi transpirația corpului tău, pe care o evaporă apoi în aer. Cu alte cuvinte, bumbacul îți vine răcoare mai mult decât materialele sintetice. Acestea din urmă ar trebui evitate, deoarece nu îți vor lăsa corpul să respire în voie.

Poartă haine în culori cât mai deschise. Nuanțele de alb, galben, bej sau altele în tonuri deschise îți vor ține la fel de bine de cald, deoarece ele acționează ca un scut invizibil care te protejează de razele soarelui, reflectându-le înapoi în atmosferă. Hainele închise la culoare atrag soarele și te supraîncălzesc.

De asemenea, ar trebui să porți haine cât mai largi, întrucât cele strâmte îți blochează circulația sângelui prin corp. Pe timpul verii, vasele de sânge tind să se dilate pentru a permite corpului tău să se răcorească, eliminând căldura prin intermediul pielii. Purtând haine largi, aerisite, îți ajuți circulația sângelui prin corp.

culori deschise

Alege stilul vestimentar adecvat anotimpului de vară. Exact, moda vine la pachet cu tendințe fascinante, în special pentru anotimpul de vară, dar sunt câteva stiluri care persistă de la un an la altul, fără a mai fi nevoie ca cineva să le menționeze explicit. De exemplu, pantalonii scurți, rochiile și bluzele fără mâneci, fustele mini sau midi și așa mai departe. Dar dacă iei în considerare (și ar trebui!) efectele razelor soarelui asupra pielii tale, trebuie să știi că cea mai bună metodă de protecție împotriva razelor UV nu sunt neapărat cremele, ci și hainele de vară lungi, cum ar fi pantalonii largi sau fustele acelea lungi, vaporoase, până în pământ, purtate cu niște topuri mai deosebite. Dacă ești posesoarea unui abdomen plat, poți opta pentru combinația dintre o fustă lungă și un top cu buricul gol. Această ținută cu siguranță va atrage atenția celor din jur, iar tu vei fi lăudată sau chiar invidiată pentru corpul pe care îl ai și bunul gust cu care te îmbraci. Alte stiluri de vară pe care ți le recomandăm sunt: rochiile înflorate, bluzele cu printuri exotice sau dungi ori diverse forme geometrice, pantalonii scurți sau jeansii scurți.