Yoga este o practică plină de înțelepciune, iar pentru cei ce au gustat din beneficiile ei, știu că această artă merge dincolo de doar câteva poziții sofisticate în care îți contorsionezi corpul, în ideea de a obține o purificare a minții și trupului. Crearea unui program de yoga zilnic te ajută să-ți unifici trupul, mintea și spiritul. Cu toate că foarte multe vedete recomandă yoga pentru beneficiile asupra psihicului, puțini sunt cei care știu că această artă ascunde și 7 principii ce sunt cunoscute și sub denumirea de cele 7 legi spirituale yoginiene. Acestea sunt predate și învățate numai la cursurile de yoga ținute de maeștrii acestei arte desăvârșite, însă asta nu înseamnă că nu le poți cunoaște și tu, dacă te interesează să începi o rutină zilnică, bazată pe practici și poziții yoginiene. Ești curioasă să afli care sunt acestea?

  1. Legea potențialului pur. Acest principiu ne spune că legea naturii tale este pur conștientă și este sursa infinită a tot ceea ce există în lumea fizică. Din moment ce ești o parte a sferei conștiinței, ești, de asemenea, și infinit de creativ, fără margini și etern.
  2. Legea oferirii și a primirii. Oferirea și primirea sunt expresii diferite ale aceluiași val de energie din univers. Din moment ce universul se află într-un schimb dinamic, trebuie să dai și să primești în același timp, pentru a menține abundența, dragostea și orice altceva ce trece prin viața ta.
  3. Legea karmei sau legea dintre cauză și efect. Fiecare acțiune generează o forță de energie care se întoarce asupra ta, într-un fel sau altul. Atunci când alegi să faci acțiuni ce aduc fericire și succes celor din jur, fructul karmei tale este succesul și fericirea.
  4. Legea celui mai mic efort. Cel mai ușor îți poți îndeplini dorințele atunci când acțiunile tale sunt motivate de dragoste și afecțiune, dar și când îți extinzi cel mai mic efort prin a nu pune nici o piedică în calea acestuia. În acest fel – neopunându-te lucrurilor care se petrec în viața ta – pășești în puterea infinit organizată a universului de a face mai puțin și a îndeplini tot ceea ce ți-ai propus.principii yoga
  5. Legea intenției și a dorinței. Inerente fiecărei dorințe și intenții sunt mecanismele care stau la baza îndeplinirii lor. Atunci când devii tăcut și îți introduci intențiile în câmpul potențialului pur, nu faci decât să valorifici puterea infinit organizată a universului, care îți poate manifesta dorințele cu o ușurință fără de efort.
  6. Legea detașării. La nivel spiritual, totul se desfășoară într-un mod perfect. Nu trebuie să te zbați sau să forțezi lucrurile să meargă în direcția în care vrei tu. În schimb, poți intenționa ca totul să decurgă așa cum ar trebui, să iei acțiune și apoi să le permiți oportunităților să apară într-un mod spontan.
  7. Legea Dharma sau a scopului. Oricine are un scop în viață. Exprimându-ți și arătându-ți talentele unice și folosindu-le pentru a-i ajuta pe ceilalți, vei experimenta dragostea nelimitată, abundența și adevărata împlinire în viață.