Daca esti un gimnazial obisnuit si te-ai ingaduit prea mult de-a lungul festivitatilor, s-ar putea sa cauti cele mai rapide strategii pentru a arde straturile suplimentare pe care le-ai dobandit in jurul taliei.

In acest articol, vei gasi ce tip de exercitiu consuma cele mai multe calorii si de ce este posibil sa nu conteze atunci cand vine vorba de pierderea de grasime. Vei gasi, de asemenea, un cadru de 10 activitati pe care le puteti face in fiecare zi, care va vor ajuta sa maximizati cantitatea de grasime pe care o ardeti (da, chiar si grasimea din burta).

Ce exercitiu arde cel mai mult grasime?

Diferite tipuri de exercitii fizice au un impact metabolic diferit asupra organismului. Aceasta inseamna ca unele tipuri de exercitii consuma mai multe calorii in timp ce le faci, iar alte tipuri consuma mai putin.

Daca sunteti in cautarea unui consum pur de calorii, stiinta este clara: unele activitati ard mai mult decat altele. Exercitiile precum antrenamentul cu greutatea nu ard la fel de mult ca cardio, dar au un efect post-ardere. Un truc comun pentru a adauga efectul dupa ardere la cele mai multe activitati cardio consumatoare de calorii este implementarea strategiei HIIT

1. Saritul coardei
Arsura:

667-990 calorii / ora (daca sari cu 120 de salturi pe minut)

Dupa cum se dovedeste, aceasta mica franghie este de fapt un arzator de grasime cu timp mare. Incercati sa folositi o franghie de cantarire pentru a va angaja si mai mult bratele si umerii.

2. Alergatul pe deal / sprinturi pe scari
Arsura:

639-946 calorii / ora

Vrei sa sprintezi la efort maxim pe scari sau pe un deal, intr-un ritm pe care il poti mentine doar timp de aproximativ 20 de secunde si urmeaza asta cu o recuperare rulata la jumatate din intensitatea sprintului si dublati timpul. Cu cat va impingeti mai greu in timpul acestor sprinturi, cu atat va fi mai mare arsura. Acesta este un tip de HIIT, un tip renumit de antrenament cardio care consuma mai multe calorii pe minut decat cardio in stare constanta.

3. Kickboxing
Arsura:

582-864 calorii / ora

Indiferent daca il lovesti singur sau in grup, asigura-te ca pastrezi perioadele de odihna intre rundele de lovituri si lovituri foarte scurte. Luati 30 de secunde de repaus pentru fiecare 90 de secunde de sparring. Inca o data, urmati principiul HIIT.

4. Intervalele de ciclism
Arsura:

568-841 calorii / ora

Calatoria cu o intensitate mare sustinuta va va genera o arsura mai mare in comparatie cu o plimbare in stare constanta la o intensitate scazuta, dar adaugarea de intervale de intensitate mare pe parcursul acelei perioade de antrenament va creste si mai mult dupa aceea.

5. Alergarea
Arsura:

566-839 calorii / ora (10 min / mile)

Dupa ce alergi intr-un ritm constant, vei continua sa arzi calorii in plus in restul zilei. Pentru a toca mai mult in timpul antrenamentului si dupa antrenament, adaugati scurte sprinturi in alergare. Va recomand sa pastrati un raport de munca de 2:1 la repaus pentru a obtine cel mai mult rezultat. De exemplu, daca alergati timp de 60 de secunde, mergeti 30 de secunde.

6. Circuitul Kettlebell
Arsura:

554-822 calorii / ora

Un circuit HIIT care foloseste kettlebells poate mentine rasturnarea timp de 36 de ore dupa iesirea din sala. Pentru a obtine cele mai bune rezultate, asigurati-va ca faceti un circuit fluid si nu va opriti pentru a va odihni intre fiecare miscare. Va recomand sa treceti intre miscarile corpului superior si inferior, astfel incat sa puteti continua sa faceti exercitii fizice o perioada mai lunga de timp. Incercati sa faceti un set de leagane de kettlebell, ghete de kettlebell si prese de impingere kettlebell. Apoi, odihniti-va timp de 15 pana la 20 de secunde dupa finalizarea celor trei miscari.