Deși nu există o tipologie sau o definiție clinică a partenerului care înșeală, ei există și câteodată fac mai mult rău și primesc mai multă atenție decât merită. Fie că e vorba de un sărut sau de sex până la capăt, trădarea e trădare și lasă în urmă răni și cicatrici. Iată câteva lucruri pe care ar trebui să le știi despre partenerii care înșeală.

Pentru că muzica și sexul merg mână în mână, cercetătorii au descoperit că 41% dintre partenerii care înșeală preferă muzica rock. Urmează pop / dance cu 16%, country – 11%, clasică – 7% iar hip-hop-ul și rap-ul se află pe ultimul loc, cu 2%.

caught-cheating-02

Pentru că, până de curând, societatea a fost patriarhală, se părea că bărbații sunt cei mai predispuși la înșelat. Însă ultimele studii arată că și femeile înșeală la fel de mult. Pe deasupra, când acestea înșeală, o fac de obicei pentru a împlini o nevoie emoțională, în contrast cu bărbații, care înșeală pentru o nevoie fizică. Implicarea emoțională înseamnă și faptul că relațiile femeilor implicate sunt la doi pași de o despărțire definitivă. Relațiile ocazionale și legate de nevoile fizice, pe cealaltă parte, pot aduce o relație pe linia de plutire. Bărbații, mai ales, vor înșela pentru a-și ține căsătoria în picioare. Poate părea un lucru ridicol, însă majoritatea terapeuților de cuplu spun că este un mod comun de a acționa al bărbaților. Făcând asta, nu vor mai pune presiune pe parteneră iar stabilitatea de cuplu va crește.

A înșela nu înseamnă neapărat că cel care o comite este nefericit sau relația în care se află este la pământ. Nu toți cei ce înșeală sunt așa, majoritatea sunt fericiți și nu caută să se despartă. Mulți fac asta pentru că pot. Iar sexul periculos îi excită teribil. Odată ce ai trezit monstrul din mintea ta, lucrurile pot lua întorsături neașteptate. Poate părea că e de la extra – atenția primită, însă se întâmplă altceva.

Femeile sunt mai susceptibile să înșele atunci când ovulează, adică în perioada cea mai fertilă a lunii. Atunci sunt atrase de alți bărbați în afară de partenerul stabil. Pe deasupra, se simt și mai sexy în această perioadă iar corpul le spune că este în formă maximă pentru a face un copil.

cheater

Dacă îți închipui că partenerul sau partenera, atunci când te va înșela, va avea doar un one-night-stand cu o persoană necunoscută, greșești. Partenerii care înșeală tind să o facă cu cineva cunoscut și să rămână într-o zonă confortabilă. Cele mai multe cazuri de infidelitate se întâmplă la muncă, aproape 85% dintre ele între colegi, urmate îndeaproape de prieteni și de vecini.

Iar cireașa de pe tort (sau bomboana de pe colivă) este că partenerii care înșeală își doresc să fie prinși. Nu, teama de a fi prinși nu este un factor determinant. Ba chiar este lăsat pe planul doi de acțiuni inconștiente cum ar fi cămașa cu ruj, emailul deschis sau sms-urile pe care au uitat să le șteargă. De cele mai multe ori este un țipăt mut după ajutor, ca și cum ar vrea să se oprească dar nu știu cum să facă asta.