Femeile care lucrează în domeniul corporativ înțeleg importanța primei impresii și a faptului că aspectul lor fizic – de la vestimentație, până la machiaj, coafuri și limbajul corpului – joacă un rol esențial în formarea unei bune păreri în ochii clienților. Nu e întotdeauna ușor să ții pasul cu moda atunci când lucrezi 5 sau 6 zile pe săptămână, însă costumele deux-piece, cămășile, pantalonii negri, fustele creion și rochiile negre, sobre, sunt articole vestimentare care nu trebuie să lipsească din garderoba oricărei femei office. Dacă în privința machiajului te-ai convins că acesta trebuie să fie cât mai aproape de natural, deloc extravagant sau prea încărcat, nu-ți mai rămâne decât să te ocupi de aspectul și îngrijirea părului tău. Coafurile pot fi într-adevăr o mare provocare la primele ore ale dimineții, dar există câteva feluri simple în care îți poți aranja părul astfel încât să arăți ready to go și cât se poate de business.

  1. Buclele lejere. Este tipul de coafură perfect pentru toate lungimile de păr. Asupra tunsorilor scurte, buclele oferă un efect optim de volum, în timp ce asupra părului lung, acestea sunt un adevărat deliciu. Nu ai nevoie decât de un ondulator sau o placă și puțin fixativ, pentru a te asigura că buclele își vor menține prospețimea pe durata întregii zile.
  2. Vârfurile răsucite. Poate că în unele dimineți ești contra-cronometru și nu ai suficient timp pentru a-ți ondula tot părul. În acest caz, poți alege variata vârfurilor răsucite, iar dacă se întâmplă să ai un păr lung, drept și sănătos, această coafură va arăta foarte stilysh pe tine. E perfectă pentru întâlnirile cu clienții sau ședințele de departament.
  3. Coada împletită lejer. Știm că o coadă de cal pare să fie soluția perfectă pentru toate problemele legate de păr, dar o coafură simplă, împletită, are un efect vizual mai deosebit decât o coadă de cal. Poți opta pentru o împletitură în spic sau pentru o coadă-de-pește lejeră, pe care o poți accesoriza cu o bentiță sau alte agrafe de păr.coada impletita lejer
  4. Reinventează coada de cal! Cu alte cuvinte, prinde-ți tot părul într-o coadă de cal și apoi ia un ondulator și răsucește-i vârfurile. Vei obține câteva bucle jucăușe și foarte foarte elegante, numai bune de etalat la birou!
  5. Cocul răsucit. Ai nevoie doar de o bentiță în jurul căreia să răsucești șuvițele de păr și vei obține o coafură de tip business în doar 5 minute!
  6. Cocul sus. Strânge tot părul într-o coadă de cal și răsucește-o în formă de cerc în vârful capului sau fixează cocul cu ajutorul unei gogoașe de păr. Efectul este unul stilysh și profesional. În plus, știi că părul nu va reprezenta o problemă pe parcursul zilei respective.
  7. Dacă timpul și abilitățile personale îți permit, poți oricând încerca unele combinații între împletituri și bucle sau împletituri și cocuri joase. Începe să-ți împletești câte o șuviță de păr din fiecare parte, până la baza gâtului. Prinde cozile împletite cu un elastic mic, iar cu restul părului poți fie să-l prinzi într-o coadă și să-i răsucești vârfurile, fie să-l prinzi într-un coc lejer, la baza gâtului. În orice caz, rezultatul va fi unul spectaculos!