Părul e bijuteria de preț a oricărei femei. Modul în care îl îngrijești și felul prin care decizi să-l pui în valoare spun foarte mult despre câtă atenție îi acorzi părului tău. De cele mai multe ori, obișnuiești să-l porți desprins, pentru ca acesta să poată fi observat în toată splendoarea lui, mai ales dacă este lung și frumos. Însă părul desprins și lung pe spate poate fi un look de care să te saturi cu ușurință. De asemenea, este și cea mai ușoară cale de a-l aranja, căci practic nu trebuie să-i faci nimic, decât să-l piepteni și să-l aranjezi astfel încât să nu pară prea rebel. Dacă te-ai săturat de părul desprins și căzut pe spate și vrei să impresionezi ochii lumii prin niște coafuri relativ simple dar pe care să le poți face de una singură, atunci inspiră-te din propunerile pe care ți le-am pregătit mai jos:

Coada de cal

Una dintre cele mai simple și scurte coafuri pe care o poți face acasă este coada de ponei. Piaptănă părul și strânge-l pe tot cu ajutorul unui elastic. La final, ia o șuviță de păr pe care să o rotești împrejurul elasticului, astfel încât să-l ascunzi. Prinde șuvița de păr cu o agrafă pe interior și vei obține o coadă de cal impecabilă, în doar câteva minute.

coada de cal

Cocul lejer sau cocul stilat

În funcție de ocazia pentru care te pregătești, poți adopta mai multe stiluri de coc. Dacă ocazia este formală, alege un coc stilat, atent realizat, în care nici un fir de păr să nu fie nelalocul lui. Prinde părul cu mâna într-o coadă de cal și apoi rulează coada până când obții un coc simplu și stilat. La final, aplică puțin fixativ pentru a te asigura că nu se vor desprinde șuvițe din el. Dacă ocazia este informală, atunci optează pentru un coc lejer, fie la baza gâtului, fie ridicat mai aproape de creștet. Cocul lejer permite firelor de păr să stea mai libere și lejere, chiar și ieșite în afară, căci look-ul este mai aproape de o coafură naturală.

coc lejer

Bucle lejere

Cu un ondulator sau o placă de păr, îți poți face cele mai frumoase coafuri cu bucle, fără a fi nevoie să mergi la un salon. Poți opta pentru ondularea numai a vârfurilor sau pentru ondularea întregului păr. La final, aplică fixativ pentru a le conferi stabilitate. Ba mai mult decât atât, îți poți realiza și alte coafuri secundare pe lângă bucle. Prinde la spate cu o agrafă câte două șuvițe de păr, din câte o parte și de alta a capului, și obții o coafură elegantă și șic pentru o seară în oraș sau o întâlnire romantică.

Împletituri

Cu siguranță că împletitura în spic sau cea obișnuită îți sunt la îndemână, însă există o mulțime de altfel de împletituri pe care le poți încerca la tine acasă. Coada de pește este un exemplu care le încântă pe domnișoarele cu părul mai lung, ca să nu mai vorbim de faptul că această împletitură este un adevărat deliciu pentru privirile noastre. De asemenea, dacă ești posesoarea unui breton asimetric, îl poți împleti și-l poți transforma într-o cunună de-a lungul capului. Restul de păr îl poți pieptăna peste cap și tapa ușor la rădăcină, pentru mai mult volum. Aplică fixativ de la distanță la final și vei dobândi un look șic fără prea mult efort.