Toate avem sau am avut această problemă la un moment dat în viața noastră. Ce cu ce merge? Cum combini pentru un efect plăcut printurile cu culorile? Sau ce culori ar trebui purtate în anumite perioade ale zilei? Da, toate ne-am pus aceste întrebări la un moment dat. Și nici nu ar trebui să ne fie rușine de asta, pentru că nimeni nu se naște talentat. Iar combinarea culorilor se învață, nu este un talent pe care numai unele dintre femei le au. Iar cum poți să mixezi culorile fără prea mare dificultate.

 pastel

1.Rămâi în familie

Este destul de simplu de fapt. Pastelurile cu pastelurile, culorile pământului cu cele ale pământului și culori reci cu cele reci, etc. Aceasta este varianta cea mi ușoară de asortare a culorilor deoarece în mare parte știi cam în ce zonă te îndrepți. Asta nu înseamnă că trebuie să te îmbraci monocolor. Ci doar să rămâi în aceeași familie de culori. Avantajul este că dacă ți-ai creat deja un stil îți va fi foarte ușor să te îmbraci în aceeași familie de culori deoarece mai toate hainele tale se vor învârti în jurul stilului tău personal. Și da, stilul personal are și o dimensiune  cromatică.

2.Folosește roata culorilor pentru culori complementare

Și atunci când spun complementare mă refer de fapt la culorile opuse. Cred că de aici vine povestea aia cu opusurile se atrag. Ia ca exemplu alb și negru. Sunt la pol opus al spectrului culorilor și merg foarte bine împreună. Fiecare culoare are un complementară și se află opus ei față de centru pe această roată. Culorile cu adevărat complementare se află la pol opus. Însă pot fi combinate ci cele de la granița cu cele adevărat complementare. De exemplu, poți combina verde deschis sau galben cu un mov bogat care este vecinul opusului acestor culori.

 roata culorilor

3.Fă testul ombre

Nuanțe diferite ale aceleași culori sau culori similare vor arăta întotdeauna bine împreună. Dacă ai nevoie de ajutor dă o căutare pe google cu „ombre” și culoarea pe care o cauți și vei vedea cum să le combini. Avantajul unei ținute ombre este că spre culoarea mai deschisă subțiază și alungești corpul, deci poți să optezi pentru acest mix și pentru a masca sau pentru a crea o iluzie optică destul de fericită.

4.Încearcă varianta catalogului

Cataloagele de haine sunt pline de combinații interesante de culori care pot fi simulate de toată lumea. Prin urmare, nu ai nevoie de un designer competent pentru a-ți asorta hainele ci trebuie pur și simplu să cauți într-un catalog de haine ceva de culoarea pe care ai ales-o pentru piesa de rezistență și apoi să construiești în jurul ei după aceeași paletă de culoare din catalog. Atenție, vorbim de culori, nu de haine. Ceea ce înseamnă că nu trebuie neapărat să cumperi de la acel brand de unde copiezi paleta de culoare ci doar să te inspiri de el.

5.Lasă printul să te ghideze

Găsește un print sau un model de la un designer pe care îl îndrăgești, împarte culorile din acesta și apoi combină hainele cu care vrei să te îmbraci. Dacă vrei să mergi mai departe poți vezi care sunt culorile dominante (cele mai folosite) și apoi să te îmbraci în consecință, folosind rația.

6.Când nimic nu merge, optează pentru negru și alb

Dacă nu ai timp sau chef să cauți culori complementare sau să cauți în dulap după haine colorate, cel mai ușor este să optezi pentru eleganta combinație de alb și negru care este consacrată pentru efectul pe care îl are.

alb si negru