Experții în sănătate pun accent pe importanța exercițiilor fizice în viața de zi cu zi, fie că asta înseamnă pentru tine să ridici zilnic greutăți sau pur și simplu o plimbare prin parc. Însă, există perioade în care orice persoană care accede la acest stil de viață sănătos ia o pauză de la munca de la sală din diferite motive. Totuși, puțini sunt conștienți de schimbările din corpul lor care se petrec atunci când aleg să renunțe pentru o perioadă scurtă la stilul de viață sănătos și energic. Iată ce se întâmplă cu corpul tău atunci când faci pauză de la mersul la sală.

 mers la sala

1.Nivelul de zahăr din sânge crește

Atunci când corpul tău se obișnuiește să transforme glucoza luată de la fiecare masă în energie. Acest proces chimic este natural pentru fiecare corp. Prin urmare, nivelul glucozei din sânge crește după fiecare masă, ea urmând să fie transformat în energia pe care tu o vei consuma atunci când faci exerciții. Ei bine, atunci când revii la viața sedentară, corpul va observa că nivelul de energie consumată scade, prin urmare, nu va transforma toată glucoza în energie. Astfel, va rămâne multă glucoză în sânge. Iar acest lucru duce la diabet și la boli de inimă, în timp, desigur.

2.Îți scade volumul muscular

În fiecare zi în care optezi pentru o zi comodă în defavoarea uneia petrecute la sală vei observa că pierzi din vitalitatea mușchilor, iar atunci când te vei întoarce la sală îți va fi din ce în ce mai greu să revii la rutina ta de exerciții. Mușchii au nevoie de exercițiu permanent, iar atunci când rutina lor este întreruptă, mulți dintre ei își vor pierde vitalitatea și îți va fi mult mai greu să îți reiei viața activă. Iar dacă reîncepi exercițiile în forță vei vedea cel mai nașpa efect și anume vei avea febră musculară, deoarece nu mai sunt obișnuiți cu mișcarea. Trebuie menționat că le ia cam o săptămână muchilor să se lenevească.

3.Va apărea grăsimea

Da, din cauza grăsimii te-ai dus la sală. Ei bine, dacă nu menții un stil de viață activ, aceasta va apărea din nou deoarece potențialul corpului de a arde grăsimi scade, iar copul tău le va depune. În 12 săptămâni de viață sedentară după ce ai fost la sală de 3 ori pe săptămână la sală vei avea o creștere de aproximativ 12% de grăsime în corp.

 exercitii fizice

4.Și creierul tău va avea de suferit

În timpul exercițiului, corpul secretă endorfine, hormonul fericirii. Astfel, poți considera acele câteva minute petrecute la sală o vacanță de la problemele cotidiene. De asemenea, în ciuda faptul că nu îți folosești creierul pentru a rezolva probleme de fizică cuantică atunci când te miști, acesta este legat de corp, ceea ce îl face și pe el activ. Prin urmare, dacă încetezi să mai fii activ, creierul tău va folosi minimum de resurse pentru a supraviețui. Deci poți considera micarea corpului și o oportunitate de a-ți pune creierul în mișcare.

5.S-ar putea să te deprimi

O boală de genul acesta este foarte greu de controlat, având în vedere că sursa ei este diferită de la un om la altul. Totuși, imaginea de sine este elementul pe care foarte mulți îl au în comun. Iar un stil de viață sănătos te va ajuta întotdeauna să te simți mai bine în pielea ta. De asemenea, ți aduci aminte ce am spus de endorfine. De ce ar trebui să apelezi la ciocolată, dacă poți oricând să optezi pentru puțină mișcare pentru a rezolva și alte probleme pe care le ai.