În general persoanele cu tenul normal nu prea se confruntă cu problemele de piele pentru că există un balans între secrețiile de sebum și capacitatea de absorbție a pielii. Asta înseamnă că ai un coș aici, un punct negru acolo, dar per ansamblu nu înseamnă că pentru tine chiar sunt o problemă acestea. Poate, uneori, atunci când îți vine ciclul, în special în lunile de vară, devii puțin stresată de aspectul tenului tău. Dar în general, ești te numeri printre norocoasele care nu trebuie să se chinuie pentru a avea un ten perfect. Și totuși, din când în când, deodată fața îți este invadată de inamici. Iată de ce se întâmplă asta și ce poți să faci pentru a rezolva problema.
1.Demachiantul tăui zilnic poate fi prea dur. Încearcă apa micelară
Când tenul tău își face de cap primul instinct este să pui mâna pe cele mai abrazive produse pentru a-ți curăța porii care au rămas neinflamați. Iar dacă logica îmi curăț porii ca să nu am probleme cu coșurile este normală și sănătoasă, atunci când o parte din față este deja iritată, lucrurile se schimbă. Dacă folosești produse prea dure pe tenul iritat îl vei înroși în unele cazuri chiar umfla. Prin urmare, o abordare mai soft ar fi să încerci să te demachiezi cu ceva ușor și eficient cu efect de calmare care să te ajute și în zonele deja inflamate. Apa micelară este răspunsul la această problemă deoarece este gentilă cu tenul și în același timp foarte eficientă în a descongestiona porii.
2.Exfoliantul nu face față inflamației. Vindecă-ți pielea cu miere
Mierea este un remediu natural pentru problemele care nu sunt foarte grave de ten. Aceasta are proprietăți antibacteriene, antiinflamatorii, hidratează pielea și are o mai multe vitamine care hrănesc pielea. Poți căuta un scrub pe bază de miere în comeț sau poți să faci tu acasă adăugând câteva lingurițe de zahăr în miere și apoi să te speli cu ea pe față. Totuși, cele din magazine sunt mai ușor de manevrat.
3.Pielea ta produce mai mult sebum. Detoxifiază porii cu cărbune
Pielea grasă nu este tocmai o problemă pentru persoanele cu ten normal. Însă în perioada premenstruală foarte multe femei se plâng că tenul lor devine uleios. Desigur, dacă faci tratamente în fiecare zi tocmai pentru a preveni erupțiile în acele zile, riști să creezi o problemă mai mare. Și anume să îți schimbi pH-ul pielii sau să o iriți permanent. Din acest motiv există metode a îmbunătăți situații pielii tale atunci când are nevoie de ajutor. Și o metodă este să folosești o mască de nămol cu cărbune. Nămolul va calma pielea iar cărbunele va balansa secreția se sebum pentru câteva zile, adică de cât ai tu nevoie.
4.S-ar putea să îți lipsească grăsimile sănătoase. Folosești uleiul de cocos
Dacă ai erupții neașteptate trebuie să îți amintești că ai nevoie de o alimentație echilibrată cu lipide și grăsimi sănătoase pentru a-ți echilibra copul din punct de vedere hormonal. Și dacă îți este frică să nu câștigi în greutate, uleiul de cocos este perfect pentru tine. Unii în pun în cafea, îl folosesc la salate sau îl ung pe pâine în loc de unt. Dacă nu ai idee cum să îl folosești, caută pe google rețete. Majoritatea sunt delicioase și încorporează acest ingredient minune.