Fiecare mireasa ar trebui sa se simta frumoasa in ziua nuntii. Desi parul si machiajul spectaculos te pot ajuta sa simti acea stralucire din ziua nuntii, totul incepe cu rochia. Pe masura ce incepeti sa va planificati totul in legatura cu nunta, probatul rochiilor de mireasa este o mare parte a procesului! Majoritatea mireselor trebuie sa se uite prin reviste sau forumuri online pentru a isi face o idee despre ce isi doresc. Dar, uneori, cel mai bun mod de a gasi rochia viselor tale este prin identificarea unui stil pe care stii ca il arata flatant.

Nu sunteti sigur care este tipul dvs. de corp? Luand masuratori exacte ale bustului, taliei, soldurilor si inaltimii va poate ajuta sa intelegeti mai bine forma. Totusi, amintiti-va ca rochia dvs. perfecta se reduce in cele din urma la stilul care va place cel mai mult. Alegerea celei mai bune rochii de mireasa pentru tipul tau de corp este o necesitate! O alegere gresita iti poate face ca rochia sa sublinieze trasaturile gresite ale corpului tau si iti poate strica imaginea din fotografiile nuntii pentru tot restul vietii. Din fericire, este usor sa alegeti stilul de rochie potrivit urmand ghidul nostru de mai jos despre cum sa alegeti o rochie de mireasa pentru tipul dvs. de corp.

In primul rand: trebuie sa va cunoasteti tipul de corp
Inainte de a lua in considerare stilurile de rochii de nunta, identificati mai intai care este forma corpului dvs.:

  • In forma de para – umerii sunt mai ingusti decat soldurile, cu cea mai mare parte a greutatii in jurul coapselor si soldurilor.
  • In forma de dreptunghi – umerii si soldurile au aproximativ aceeasi dimensiune, fara talie definita.
  • In forma de clepsidra – soldurile si umerii au aproximativ aceeasi dimensiune, dar aveti un varf definit in talie.
  • In forma de mar – aveti greutatea distribuita in sectiunea de mijloc a corpului.
  • Triunghi inversat – umerii sunt mai lati decat soldurile, cu partea superioara mai mare si partea inferioara mai mica.

Dupa ce va cunoasteti forma corpului, cautati o rochie care sa va poata accentua trasaturile pozitive.

Alegeti cea mai buna rochie de mireasa pentru tipul dvs. de corp
Exista cateva siluete de rochii de mireasa care se potrivesc cel mai bine tipurilor de corpuri specifice. Iata cele cinci siluete de rochii de mireasa si potrivirile tipului de corp corespunzator:

  • Rochia cu bile – cea mai potrivita pentru un corp in forma de para, aceasta rochie ajuta la accentuarea taliei si acoperirea jumatatii inferioare a corpului.
  • Empire – o rochie empire are o linie ridicata din care rochia curge spre exterior. Cel mai potrivit pentru dreptunghi sau corp in forma de pere.
  • A-line – aceasta forma de rochie se potriveste multor forme diferite ale corpului. O talie flatanta, de asemenea, va poate alungi corpul. Potrivit pentru forma corpului de mar, para si dreptunghi.
  • Sirena – cu o fusta conica stransa, rochia de sirena este potrivita intr-adevar doar pentru o mireasa cu un corp in forma de triunghi inversat.
  • Sheath – o rochie de nunta din teaca este cunoscuta si ca rochia in stil trompete. Conform formei pana la nivelul soldurilor, fusta decolteeaza usor spre exterior si este cea mai potrivita pentru o figura de clepsidra.

In ceea ce priveste care este stilul potrivit si cel mai confortabil de purtat, empire urmat de A line conduc pachetul in confort. Cea mai putin confortabila ar fi sirena, deoarece ar restrictiona oarecum miscarea, datorita fustei inchise.

Daca sunteti gata sa incepeti cumparaturile de rochii de mireasa, asigurati-va ca vizitati numeroasele site-uri web minunate ale furnizorilor de rochii de mireasa si inspirati-va!