Cred că cea mai mare problemă a tinerilor care au timp este că nu au bani, sau dacă au bani, nu au timp, iar în unele cazuri tinerii nu au nici una, nici alta. Dar asta nu înseamnă că tinerii nu își doresc să călătorească și să cunoască lumea. Prin urmare, chiar dacă ai un buget limitat, nu trebuie să renunți la visurile tale sau la vacanțe. Poți bine merci să călătorești și cu puțini bani, numai că trebuie să ții cont de niște aspecte. Iată cum poți să călătorești dacă ai puțini bani.

 calatorii buget limitat

1.Călătorește în afara sezonului

Ca în sport, în afara sezonului, hotelierii au un flux mai mic de turiști. Ceea ce înseamnă că prețurile sunt mai mici. Este o lege a pieții, arunci când există cerere, oferta se scumpește. Iar exact acest lucru se întâmplă în sezon. Hotelierii primesc mulți turiști, în lunile în care majoritatea oamenilor își iau concediu, așa că măresc prețurile. Pe de altă parte, în extrasezon, acestea scad. Iar partea bună este că nu te vei lovi de cozi, aglomerație și multă gălăgie. Astfel, te vei putea de vacanță și de cultura locală liniștită fără să fii deranjată de nimeni. Iar toate astea, vin la un preț scăzut. Deci câștigi pe toate fronturile.

2.Ai grijă la biletele de avion

Cine se scoală de dimineață, departe ajunge nu se aplică și în cazul cumpărării de bilete de avion. Sunt foarte mulți care susțin că ar fi bine să îți cumperi bilete de avion la începutul anului, dacă vrei să plătești mai puțin pentru ele. Însă cele mai scumpe bilete le vei găsi cu 45-60 de zile înainte de zbor. Atunci vei găsi și locuri bune în avion pe care să le poți cumpăra dar se va regla și prețul zborului în funcție de călătorii așteptați.

3.Fii flexibilă

Atunci când vrei să călătorești cu un buget limitat, este indicat să fii cât se poate de flexibilă în ceea ce privește destinația și zilele de concediu. Deoarece ofertele de preț redus, dacă nu ești foarte norocoasă, nu vor apărea tocmai când și unde îți dorești tu să mergi. Ba mai mult, vacanțele la preț redus care apar se vând foarte repede și dacă stai prea mult pe gânduri riști să stai acasă. Rezervă-ți zile de concediu pe toată perioada anului, iar atunci când găsești ceva care să îți placă, să poți să îți iei concediu de la muncă.

 calatorie

4.Evită hotelurile

Dacă vrei să mergi în vacanță și să te cazezi la hoteluri de 5 stele nu te va costa puțin. Dar dacă vrei să descoperi noi locuri și culturi minunate, poți face rabat de la luxul cazării. Dar asta nu înseamnă să dormi în gară. Poți să optezi pentru un program în care faci schimb cu alți oameni din alte țări de apartamente pentru o perioadă de timp, poți să stai la un hostel sau să cauți oferte de cazare.

5.Ai grijă la schimbul valutar

Dacă mergi în UE este ușor, euro te va ajuta oriunde. Dar dacă vrei să călătorești în altă parte a lumii schimbă banii atunci când ești în țară, poate din timp și nu te baza că vei putea să îți faci cumpărăturile în euro sau dolari, deoarece în aceste cazuri tu pierzi foarte mult la curs.