Dacă ai mers vreodată prin magazine și, văzând o anumită haină sau un anumit accesoriu, te-ai gândit că i-ar veni foarte bine prietenei tale, este foarte probabil ca asta să se întâmple pentru că ea și-a definit un stil personal de a se îmbrăca iar tu te-ai obișnuit cu asta. Sunt câteva chestii semnătură în hainele pe care le porți: accesoriile, croielile, culorile. Sunt multe feluri în care-ți poți defini stilul personal.

Cea mai simplă cale este să ai o imagine obiectivă despre tine și să porți haine potrivite pe forma corpului tău. Acestea îți vor complementa formele: unde vei dori, le va accentua, în alte părți le va ascunde. Dacă forma ta este de clepsidră, poartă haine care-ți vin strâmt pe forme. Ferește-te de bluze și de rochii largi, acestea te vor face să arați mai mare decât ești. Taioare, bluzițe pe talie peste care poți purta o curea. Dacă ai umerii mici și șoldurile late, poți purta haine care să atragă privirea spre partea de sus. Topuri îndrăznețe, coliere statement, pantaloni eleganți. Dacă umerii îți sunt mai lați decât șoldurile, apelează la blugi skinny, coliere lungi, rochii cu talia joasă.

eleganta

Îți poți personaliza garderoba și cu îmbrăcăminte colorată în ceea ce se potrivește cu nuanțele părului sau ale pielii tale. Spre exemplu, o femeie cu păr brunet sau șaten închis, ochi negri sau căprui și ten măsliniu va trebui să poarte culori reci de toate intensitățile,  așa-zisele culori de iarnă și să-și coloreze ținuta în nuanțele toamnei, precum maro, grena sau galben-închis, mat.

fashonista

Personalitatea ta trebuie să aibă un cuvânt greu de spus în alegerea hainelor. Astfel, dacă lucrezi într-un mediu business și ai o formare sau o educație clasică, mergi pe hainele office sau elegante. Alege un costum deux pieces pentru zi și o rochie lungă, monocromatică și elegantă pentru evenimentele de seară. Dacă firea ta este artistică, poți purta haine care vin din zona hippie: largi, colorate, accesorizate puternic. Opțiunile sunt nenumărate. La fel și în cazul celor care preferă zona trendy și modernă, un tricou, jeans, un sacou sport și teniși în picioare vor fi suficienți pentru a-ți expune personalitatea. Aceasta va fi reflectată și de către accesoriile pe care le porți. Dacă nu ai idee cu ce să accesorizezi, aruncă un ochi la câteva vedete al căror stil îl apreciezi. Fie că vorbim de inele, brățări largi, coliere, catarame mari, balerini, UGG, eșarfe lungi, totul trebuie să fie pe gustul tău. Încearcă să fii unică, dar să nu fii bizară.

hartista

Vedetele de la Hollywood își permit să dea banii pe serviciile unui stilist care să le spună din start cum ar arăta bine. Tu, însă, poate nu-ți permiți așa ceva, iar atunci trebuie să experimentezi. Ieși din zona de confort și încearcă stiluri noi. Nu poți fi sigură de ceea ce ți se potrivește sau nu până nu încerci. Mergi la magazine la care nu te-ai fi gândit vreodată să te duci, alege să porți o pereche de pantofi cu toc în loc de balerini, o cordeluță în loc să-ți prinzi părul în coadă. Secretul în găsirea stilului potrivit pentru tine este experimentarea. Vedetele de la Hollywood își permit să dea banii pe serviciile unui stilist care să le spună din start cum ar arăta bine. Tu, însă, poate nu-ți permiți așa ceva.