Cum obții o piele strălucitoare? Cum poți avea o piele fără cusur? Acestea sunt întrebări pe care ni le adresăm nouă însene cam de fiecare dată când ne uităm în oglindă. Zilele în care detectăm câte un punct negru sau unul de grăsime, un pistrui sau un coș nedorit sunt mult mai comune decât cele în care ne uităm în oglindă și ne admirăm perfecțiunea tenului. Cel puțin o dată ne-am fi dorit să scăpăm de toate acestea și să găsim remediul prin care putem dobândi acea piele perfectă (sau cel puțin aproape de perfecțiune!) pe care ne-o dorim. În acest articol, îți propunem câteva tips and tricks care să te ajute să-ți păstrezi fermitatea pielii și să-i conferi o strălucire aparte!

  1. Dormi mai mult. O piele obosită se cunoaște și după puținele ore de somn pe care le ai. Crezi sau nu, cantitatea și calitatea somnului tău influențează fermitatea și atingerea plăcută a pielii tale.
  2. Nu sări peste rutina de îngrijire de zi cu zi. Asta nu înseamnă numai să-ți speli, cureți sau hidratezi tenul în fiecare zi, ci și să-l tonifiezi și să-i aplici câte o mască naturală, pregătită acasă, pentru a-l hidrata și menține sănătos. Urmele de machiaj trebuie îndepărtate de fiecare dată, atât ziua, cât și seara. Indicat ar fi să nu rămâi cu machiajul pe chip mai mult decât îți este necesar. În acest fel, îți vei lăsa pielea să respire liberă.
  3. Alcătuiește-ți o dietă bogată în fibre, proteine, vitamine și alți nutrienți necesari. Pentru o piele mai strălucitoare, e indicat să consumi următoarele alimente: pește, nuci, carne albă, orez brun, fructe și legume, broccoli, sfeclă roșie.
  4. Fă sex. Nu, nu e o glumă, ci o realitate. Beneficiile sexului, indiferent de momentul din zi sau din noapte în care îl practici, îți lasă pielea mai strălucitoare și mai catifelată decât în mod obișnuit. Eliberarea endorfinelor din corp este responsabilă pentru acest efect de strălucire al pielii.
  5. Hidratează-te. Asta înseamnă să bei între 6-8 pahare de apă pe zi, căci hidratarea începe din interior către exterior.
  6. Detoxifiază-ți organismul. Acneea și problemele tenului sunt adesea cauzate de excesul de toxine acumulate de organism. Există programe naturale de detoxifiere pe care le poți aplica, cum ar fi cel de 30 de zile în care să consumi doar fructe sau unul care să includă consumul de legume pot fi foarte utile în acest sens. Și totuși, probabil că cea mai bună cură de detoxifiere – și ușoară, de altfel – pe care o poți aplica este să bei în fiecare dimineață, pe stomacul gol, un pahar de apă caldă cu lămâie.piele mai ferma si mai catifelata
  7. Poartă mai puțin machiaj sau din când în când, fii adepta stilului no make-up. Trăsăturile tale sunt frumoase și fără machiaj, iar tu cu siguranță ai nevoie de mai multă încredere în tine. Consideră aceste zile de no-or-less-make-up ca o cură de detoxifiere și a părerilor negative pe care le ai despre tine. În acest fel, îi vei face și pielii tale o favoare, lăsând-o să respire și să se bucure de protecția unor creme hidratante sau scrub-uri pentru exfoliat, care-i vor face la fel de bine ca și lipsa machiajului.