Există nişte lucruri care se îmbunătăţesc odată cu vârsta: vinul, brânza, George Clooney, doar ca să menţionez câteva. Însă pielea nu se numără printre ele. Iar foarte multe femei, încă de la vârste fragede, atunci când conştientizează că inevitabil li se va citi vârsta pe piele încep să ia măsuri pentru a evita acest moment. Iar pe această idee se bazează o foarte mare parte din industria cosmetică. Ei bine, într-adevăr un rol foarte important în lupta noastră cu semnele trecerii timpului însă ne putem ajuta întotdeauna de machiaj. Aceste două tehnici îţi vor garanta tinereţe veşnică dacă sunt folosite aşa cum trebuie. Iată ce trebuie să faci ca să arăţi mai tânără instant.

 iluminator

1.Foloseşte iluminator

Atunci când vorbim de aspectul tineresc al pielii un iluminator te ajută foarte mult, deoarece pielea tânără este mult mai vibrantă decât una bătrână. Acelaşi procedeu te poate ajuta să nu arăţi la fel de obosită. Deci poţi câştiga pe ambele fronturi. Este indicat să foloseşti un iluminator cremă pe care să îl aplici la baza nasului şi în partea de sus a pomeţilor. Acesta va crea iluzia pielii întinse şi sănătoase.

2.Înlocuieşte negrul cu maro

Negrul este o culoare puternică, care scoate în evidenţă şi cele mai mici imperfecţiuni. Din acest motiv atunci când vine vorba de machiajul ochilor poţi opta pentru un maro cu puţin sclipici, pentru a face ochii să iasă în evidenţă sau pentru un mov cald, dacă tonul pielii îţi permite. Negrul micşorează ochii şi scoate în evidenţă cearcănele colorate. Ei bine, un anticearcăn bun alături de un creion maro te va ajuta să araţi mai odihnită sau mai tânără în funcţie de necesitate.

3.Rotunjeşte-ţi sprâncenele

La primele semne de riduri, sprâncenele foarte arcuite nu îşi mai au rostul pentru că încep să cadă. Rotujindu-le puţin vei avea un aspect mai blând care se va încadra bine cu restul feţei. Nici machiajul acestora nu trebuie să fie foarte dramatic. Foloseşte o culoare cât mai apropiată de cea naturală sau doar puţin gel colorat. Spâncenele colorate foarte închis vor avea aspect de desen animat, şi nici pe departe nu vor emana feminitate.

4.Optează pentru cremă nu pentru pudră

Pudra are nefericitul obicei de a se strânge în cutele pielii. Din acest motiv fondul de ten, blush-ul, iluminatorul şi chiar machiajul de ochi ar trebui să fie lichid pentru a se impregna mai uşor în piele şi a nu se strânge în micile riduri. Desigur, pudra tot pudră rămâne. Însă celelalte produse cosmetice pot fi manevrate mai uşor şi mai durabile dacă sunt în formă lichidă decât solidă.

 sclipici

5.Evită sclipiciul

Fardurile si sidef sau chiar sclipici vor atrage atenţia la cele mai fine riduri. Este mai bine să optezi pentru un machiaj mat sau satinat pentru a evita acest efect. De asemenea, sclipiciul nici nu este indicat pentru categoria de vârstă în care te afli şi mai mult, dacă nu vorbim de un machiajul de seară este departe de a fi elegant.

6.Optează pentru culori calde

Culorile calde ajută la stabilirea unui machiaj elegant şi nu atrag atenţia spre micile imperfecţiuni. Tonurile aurii sau de miere sunt perfecte pentru un ten îmbătrânit sau obosit. Şi conturarea feţei intră în această categorie, la fel ca şi culoarea părului, care îţi va influenţa foarte mult aspectul.