Odată cu vara, ia naștere și dorința de a călători prin întreaga lume și a explora necunoscutul, a vedea nevăzutul și a primi imposibilul cu brațele deschise, transformându-l în posibil. Cea mai mare reținere de la a călători peste tot pe unde ne poftește inima și pe care majoritatea oamenilor o au este de natură financiară. Altfel spus, nu toată lumea binedispune de un buget nelimitat de cheltuieli pe care să le faci într-o călătorie al cărui unic scop este de a vedea ceva diferit de peisajul cu care te-ai obișnuit în viața de zi cu zi. De aceea, pe toți doritorii i-ar interesa cum pot să călătorească cu bani puțini și să vadă câteva dintre multele locuri minunate ale lumii. Prin urmare, ți-am pregătit câteva indicații despre cum poți să-ți îndeplinești visul de a călători dintr-un colț al lumii într-altul, fără ca banii sau bugetul limitat să fie o problemă!

Din start îți spunem că pentru puțină documentare înainte de plecare nu ai nevoie de nici un ban, ci de puțină inteligență, un calculator conectat la internet și câteva destinații în minte spre care ai vrea să te îndrepți. Mai departe, îți vom spune noi ce trebuie să faci pentru a ajunge acolo cu bani cât mai puțini!

Alege-ți destinația preferată. Maui, Mexico City, Hawai, Dubai, Barcelona, Sri Lanka, Tel Aviv, Madagascar, Philipine sau indiferent de colțul lumii spre care vrei să zbori, ideal este să știi care și unde exact se află destinația ta.

Începe să investighezi. Căutarea începe din mediul online, bineînțeles. Verifică site-urile de travel sau blogosfera cu acest specific pentru a te pune la curent cu noutățile actuale din acest domeniu. Vezi ce oferte de călătorie sunt disponibile pentru destinația aleasă de tine. Principalele tale griji sunt cazarea și transportul, așa că îți sugerăm să cauți pe internet și oferte pentru acestea. O cazare mai ieftină poți găsi dacă tastezi pe google cuvinte precum hostels, bed and breakfast, cheap accomodation, toate în orașul în care vă doriți să ajungeți, asta în cazul în care prețurile de pe site-urile de booking vi se par mult prea mari pentru posibilitățile voastre financiare. Pentru transport, verificați prețul biletelor de avion după oferte și reduceri, iar dacă vreți să utilizați transportul personal (mașină proprie) alegeți să porniți la drum cu cea care consumă cel mai puțin. Scopul este să nu cheltuiți prea mulți bani.

destinatia aleasa

Alte opțiuni de a călători prin lumea întreagă cu cât mai puțini bani sunt sponsorizate și de unele agenții de travel, care pun la bătaie job-uri diverse pentru care poți aplica și care-ți vor asigura masa și cazare gratuită, dar și programele de voluntariat la care poți lua parte și care-ți aduc o serie de facilități incluse la pachet: cazare și masă gratuită, transport asigurat, vizite în mai multe orașe, iar lista mai poate continua.

Cum spuneam, înainte de a pune planul la bătaie, e indicat să te informezi despre fiecare aspect în parte. Vei descoperi mai multe oferte ieftine și surprinzătoare decât ți-ai fi închipuit, iar astfel, vei fi cu un pas mai aproape de a vedea lumea cu ochii, la propriu!