De ceva timp, tendința rujului închis la culoare este cea mai populară în rândul reprezentantelor sexului frumos nu doar de pe marile podiumuri, ci și a femeilor obișnuite. Rujul închis la culoare, de la nuanțele pământii înspre negru ori roșul puternic deschis sau puternic închis și până la nuanțele de vișiniu, burgundy, maroniu și mov, este o tendință de care presimțim deja că nu vom dori să scăpăm prea curând. Ca atare, este mai mult decât util să știm cum să-l purtăm corect, căci oricât de plăcut la vedere pare pe buzele unor actrițe de la Hollywood sau artiste pe care le adorăm, s-ar putea ca multe dintre doritoare să facă unele greșeli în selectarea nuanței potrivite de ruj închis.

În primul rând, rujul închis la culoare se alege în funcție de culoarea subtonului pielii tale. Altfel spus, dacă ai un subton rece, iar pielea ta este deschisă la culoare, aproape albă, cel mai potrivit ruj închis pentru tine este o nuanță de roșu din paleta acestor rujuri: burgundi, cărămiziu, rubiniu și diverse nuanțe de roșu. Sfatul meu: testează mai multe nuanțe și rămâi la cea mai potrivită pentru tine. Regulile selectării rujului închis nu sunt universal valabile și cu siguranță nu funcționează pentru fiecare femeie în parte, în principal datorită faptului că subtonurile pielii diferă de la una la alta. Femeile cu subtonul mediu trebuie să se orienteze spre rujurile în nuanțe de maron, ciocolată, cafea, în timp ce norocoasele sunt femeile cu subtonul închis, cărora li se potrivește aproape orice nuanță de ruj închis, inclusiv cele mov, pământii sau vișinii.

Un alt lucru de care trebuie să ții cont atunci când te decizi să porți un ruj închis la culoare este forma buzelor tale. Altfel spus, dacă buzele tale sunt mici și subțiri, alegând nuanța nepotrivită de ruj închis nu vei face decât să le oferi un aspect și mai nesemnificativ. Pentru buzele subțiri, înțelept este să folosești rujuri din paleta celor roșii. La polul opus, dacă ai buze medii spre mari, atunci ești o norocoasă, căci poți opta pentru oricare nuanță dorești, atâta timp cât ții cont de regula culorii subtonului pielii tale.

cum sa porti corect rujul inchis la culoare

O regulă esențială pe care trebuie să o ții minte dacă vrei să porți un ruj de culoare închisă este faptul că buzele sunt, de această dată, în centrul atenției, ceea ce înseamnă că restul machiajului tău nu trebuie nicidecum să epateze sau să fie la fel de provocator și îndrăzneț ca nuanța de ruj aleasă. Prin urmare, optează pentru un makeup al ochilor în stil minimalist. Alege niște nuanțe calde, deschise, dar care să nu contrasteze foarte puternic cu rujul de culoare închisă. Evită să-ți conturezi sprâncenele cu creion de această dată, și mai degrabă optează pentru conturarea sprâncenelor cu ajutorul unui fard adecvat.

Rujul închis la culoare este perfect pentru ocaziile formale, în care eleganța, bunul gust și rafinamentul predomină, dar la fel de bine îl poți purta și la o simplă ieșire cu prietenii în oraș sau o întâlnire romantică cu tipul de care-ți place. Contează să fii feminină și să te simți cuceritoare purtându-l!