Una dintre cele mai presante probleme în sezonul de vară o reprezintă transpirația. Temperaturile, uneori insuportabil de fierbinți, nu prea vor să ne facă viața mai ușoară, iar de fiecare dată când ne pregătim să ieșim în oraș, primul nostru gând este cum putem să ne îmbrăcăm mai lejer pentru a împiedica apariția transpirației. Sigur, dușul și deodorantul sunt primele soluții care ne vin la îndemână, însă mai există și o serie de alte metode pe care le poți aplica pentru a nu „suferi” prea mult de pe urma transpirației!

Petele de la subsoară sunt inestetice, ne afectează atât imaginea de sine, cât și imaginea din ochii celorlalți. Deodorantele invisible s-ar putea ocupa de această problemă, însă tot suntem predispuse la acest fenomen absolut uman la urma urmei. Fiecare om transpiră, este modalitatea pielii noastre de a elimina toxinele din organism. Totuși, dacă problema este mai serioasă decât pare, există câteva modalități prin care putem scăpa de transpirația abundentă!

  1. Bicarbonatul de sodiu. Compoziția chimică din acest mic ingredient îl face să fie soluția perfectă pentru a diminua din efectele transpirației. Cum trebuie utilizat? Amestecă bicarbonatul de sodiu cu puțină apă, până când obții o pastă groasă. Aplică-l pe axile și lasă-l să acționeze timp de circa 25 de minute. La final, clătește zona cu apă călduță. Repetă tratamentul de câteva ori pe săptămână, iar în cel mai scurt timp vei observa că pielea ta va rămâne uscată mult mai multă vreme.
  2. Alimentația joacă un rol extrem de important în lupta cu transpirația. De preferat este să eviți alimente precum ceapa, usturoiul, care pot da un miros înțepător transpirației. În aceeași măsură, glandele sudoripare sunt afectate și de cofeină, tutun și băuturile alcoolice. În privința mâncărurilor, este de evitat alimentele ce conțin grăsimi și carbohidrați. Cola, ceaiul verde, dar și cel negru, ciocolata, și ele influențează glandele sudoripare.
  3. Oțetul de mere. Proprietățile acestuia acționează benefic asupra transpirației abundente. Trebuie aplicat seara, înainte de culcare, în zona axilelor, și lăsat să se usuce bine înainte să adormi. A doua zi, vei clăti zona cu apă caldă și vei constata faptul că pielea ta se simte mult mai uscată și proaspătă. Nu-ți face griji pentru miros, nu va fi nici urmă de acesta.

Un alt sfat de care trebuie să ții cont atunci când vrei să te protejezi de transpirația excesivă, este acela al utilizării corecte a deodorantului. Multe dintre noi aplicăm deodorantul înainte de a ieși afară din casă, însă momentul cel mai potrivit pentru acesta este imediat după ce ai făcut duș. Astfel, acesta se va fixa pe axile și va menține pielea fermă și uscată.

transpiratie abundenta

Încă un remediu natural pe care îl poți utiliza împotriva transpirației este să bei ceai de salvie cu mușețel. Rezultatele vor apărea în decursul a două-trei săptămâni, însă acest remediu poate fi alternat cu un oricare altul dintre soluțiile oferite mai sus. Important este să le încerci pe cele care ți se par mai la îndemână și să rămâi la soluția care dă rezultatele cele mai bune pentru tine!