Viața e scurtă, iar noi, oamenii, tindem să irosim o bună parte din lucrurile frumoase pe care aceasta le are de oferit. În graba noastră de a trece prin viață și a prinde oportunitățile care ni se arată la orizont la anumite momente date, uităm să ne bucurăm de lucrurile mărunte și să facem ceva pentru a ne bucura mai mult de viață și toate secretele ei. Dacă vrei să eviți asta, urmează câteva sfaturi pe care le vei găsi mai mult decât relevante!

  1. Memorează ceva în fiecare zi. Un citat preferat, o replică bună dintr-un film, versurile melodiei preferate… Nu numai că așa îți vei ascuți mintea și îți vei antrena capacitatea de memorare, dar vei acumula o bibliotecă imensă de vorbe înțelepte pe care să le spui într-un moment dat.
  2. Începe să reduci din atașamentul pe care îl ai față de posesiile tale. Persoanele materialiste de fel, care pun mare preț pe bunurile lor fizice, ar trebui să se gândească de două ori înainte de a lăsa ca acest simț al proprietății să pună stăpânire pe ei. În final, posesiile sunt cele care ne „posedă” pe noi, și nu invers.
  3. Manifestă-ți curiozitatea cu privire la această lume. Explorează și privește lumea ca pe propria ta junglă. Oprește-te și observă detalii pe care nu puneai accentul până acum, fă lucruri noi… Lumea are atât de mult să-ți ofere, așa că de ce să nu profiți de asta?
  4. Amintește-ți numele oamenilor cu care intri în contact! Asta îi va face să se simtă apreciați, iar pe viitor, când vei avea ceva să le ceri, te vor ține minte pentru acest fapt. La rândul tău, fă-te amintit pentru cei din jurul tău.
  5. Menține-te în formă! Așa îți vei spori nu doar sănătatea, ci și încrederea în tine și forțele tale proprii.
  6. Învață să te concentrezi doar pe prezent. Trecutul nu-l poți schimba, iar viitorul e prea nesigur ca să te concentrezi numai pe el. Trecutul este un rezultat al acțiunilor tale, așa că dacă nu vrei decât să înveți să nu mai repeți aceleași greșeli, nu trebuie să insiști prea mult asupra lui. Așa că învață din trecut pentru a putea face mai bine în prezent astfel încât să reușești pe viitor.
  7. Trăiește în acest moment. Chiar și acum 10 minute înseamnă trecut. Dacă trăiești clipa, n-ai motive pentru care să nu fii fericit, pentru că nimic nu poate fi greșit în secundele acestea.nu lua viata prea in serios
  8. Zâmbește mai des. Zâmbetul e un instrument puternic, dar care din păcate este folosit din ce n ce mai puțin odată ce înaintăm în vârstă. Amintește-ți că dacă fericirea conduce la zâmbete, și zâmbetele conduc la fericire.
  9. Nu lua viața prea în serios! Învață să râzi de lucrurile mărunte și toată existența ta va fi cu mult mai ușoară. Amuză-te pe seama micilor greșeli și eșecuri și mulțumește-te să înveți o lecție din fiecare experiență, mai bună sau mai rea.
  10. Cultivă gândurile pozitive. Acestea te vor menține într-o stare de dispoziție bună, iar asta îți va perpetua fericirea și succesul.