Să te îmbraci chic nu e chiar atât de greu pe cât pare, cu toate că unele persoane depun un efort considerabil în fiecare zi pentru a obține acest efect. Însă dacă știi regulile de bază pentru a te îmbrăca chic pe stradă, atunci e floare la ureche pentru tine! Tot ceea ce trebuie să faci este să cauți, să te informezi și să reții toate cunoștințele pe care le acumulezi!

Ce trebuie să faci pentru a obține acest efect în ochii celor din jur? Urmează aceste câteva sfaturi:

  1. Cultivă-ți simțul estetic personal. Fiecare femeie este unică, prin urmare, gusturile noastre sunt la fel de diversificate. Descoperă ceea ce-ți place în muzică, literatură sau filme. Încorporează aceste detalii în stilul tău personal. Pentru a-ți cultiva acest simț estetic, combină mai multe genuri diferite și fii deschisă la minte în privința stilului vestimentar.
  2. Descoperă ce culori te prind. Le poți afla foarte ușor, în funcție de tonul pielii tale și variațiile care depind de păr și culoarea ochilor tăi. De îndată ce le-ai descoperit, poartă-le mai tot timpul.
  3. Documentează-te cu privire la dimensiuni. Cheia în a fi chic pe stradă o reprezintă proporțiile egale. Echilibrul. Astfel, dacă porți un top larg, combină-l cu o pereche de pantaloni strânși. Dacă porți ceva larg în jos, alege ceva strâmt pentru partea de sus a corpului. Regula este valabilă și pentru încălțări. Tocurile mult prea înalte și groase arată disproporționat pentru femeile micuțe și plinuțe, în timp ce tocurile stiletto arată ciudat pe femeile mai dezvoltate.
  4. Mergi la cumpărături în zone mai puțin cunoscute. Dacă vrei să nu arăți ca toată lumea din jurul tău, mergi la cumpărături în magazinele mai puțin explorate. Cumpără întotdeauna pe mărimea ta și haine în culori care să-ți vină bine. Uneori, nu hainele extrem de scumpe fac diferența dintre o garderobă la modă și una potrivită pentru posesoarea sa.chic pe strada
  5. Cumpără-ți lucrurile de bază. Și prin acestea mă refer la: articole vestimentare în V supradimensionate și colorate, cardigane supradimensionate, o pereche de jeansi negri, colanți negri, o fustă pentru silueta ta, tricouri și topuri în culorile de bază, o pereche de cizme din piele și câteva haine mai groase de iarnă. De îndată ce îți accesorizezi garderoba cu lucrurile de bază, le poți combina apoi în mai multe outfit-uri chic.
  6. Nu uita de accesorii! Lănțișoare, brățări, inele, cercei, curele, eșarfe, genți, accesorii pentru păr! Alege orice îți place. Accesorizarea poate fi tehnica prin care să te diferențiezi de restul lumii de pe stradă, mai ales dacă te gândești să adopți stilul chic.
  7. Fii creativă, inspirată și conectată la tot ceea ce se întâmplă în industria modei. Inspiră-te de pe site-urile de socializare, urmărește defilările de modă de pe marile podiumuri, alegeți câțiva designeri preferați și urmărește-le colecțiile, caută articole interesante despre fashion și surse de inspirație pentru stilul tău vestimentar. Internetul e plin de site-uri gata să-ți stea la dispoziție cu tot felul de idei vestimentare cool.