Ochelaristele sunt sexy, spunea cineva. Dacă ar fi avut de ales între două surori gemene, iar una dintre ele ar fi purtat ochelari, cu siguranță ar fi ales-o pe cea cu ochelari, datorită aerului sexy pe care acestea „accesorii” îl oferă reprezentantelor sexului frumos. Dacă te numeri printre ele, atunci ar trebui să știi că cel mai mare impediment cu care te poți confrunta atunci când porți ochelari este machiajul. Cum faci să-ți pui în evidență ochii atunci când aceștia sunt înrămați cu o pereche de ochelari? E chiar foarte simplu, atâta timp cât urmezi pașii de mai jos!

  1. Folosește un primer pentru a fixa machiajul și a avea grijă ca acesta să nu se risipească pe parcursul zilei. Cea mai mare dorință a oricăreia dintre noi este să putem purta un machiaj pe tot parcursul zilei, fără să fim nevoite să-l refacem în mod constant. Purtând ochelari, devenim dintr-o dată mult mai vulnerabile la înfățișarea noastră, tocmai de aceea ne dorim să avem un machiaj perfect.
  2. Ai grijă la cearcăne. De regulă, ochelarii de vedere accentuează cearcănele, iar dacă știi că te confrunți cu această problemă, atunci ar fi indicat să folosești un anticearcăn în nuanță portocalie. Astfel, vei reuși să maschezi venele albastre sau mov mai proeminente, și vei conferi ochilor tăi o naturalețe specifică.
  3. Fardul de pleoape trebuie să fie ales în funcție de culoarea ochilor. Până la ora actuală, știi deja ce nuanțe de farduri te avantajează și care sunt cele pe care trebuie să le eviți. Atenția celorlalți se va îndrepta direct către ochii tăi din cauza ochelarilor, așadar, aceștia trebuie să fie foarte bine machiați. Pont: ține-te departe de culorile extravagante dacă porți ochelari și alege-le mai degrabă pe cele neutre. Regula simplității nu dă niciodată greș.
  4. Ține cont de forma ochelarilor. Ochelarii pentru miopie îți fac ochii să pară mai mici. Poți contracara acest efect cu ajutorul unui eyeliner de culoare albă, cu care să-ți conturezi pleoapa inferioară. Aplică un puf de fard alb în colțul ochilor, pentru a-i face să pară mai deschiși și mai luminoși. Dimpotrivă, dacă ochelarii îți fac ochii prea mari, poți diminua efectul cu ajutorul eyeliner-ului negru.cum te machiezi cand porti ochelari
  5. Acordă o atenție deosebită genelor. Asta se traduce prin curbarea lor înainte de aplicarea mascarei. În plus, mascara trebuie aplicată doar pe genele de sus. Evită să încarci și genele de jos, căci s-ar putea să distrugi tot ceea ce ai realizat până acum.
  6. Dacă nu vrei să atragi atenția asupra ochilor în mod deosebit, pune-ți buzele în evidență. Folosește rujuri puternice și un creion de contur al buzelor, pentru un look sexy garantat.
  7. Sprâncenele trebuie să fie perfect pensate și foarte bine conturate, pentru a avea un look ireproșabil. Ele sunt considerate ca fiind punctele cheie ale feței, iar uneori, niște sprâncene bine scoase în evidență dau tot farmecul chipului tău. De aceea, ramele ochelarilor nu trebuie să depășească sprâncenele, pentru un efect mult mai sigur și garantat.