Dacă e un lucru pe care toată lumea îl detestă, acela e rutina. Sau ideea de a avea o viață plictisitoare, perfect comună și deloc extraordinară. E un stil de viață în fața căruia unii sucombă, iar alții se conformează și nu fac nimic pentru a-l îmbunătăți… sau măcar diversifica. Principala problemă este modul în care astfel de persoane văd lucrurile. Diferența constă în faptul că unii mai sunt dispuși și să lupte ca să schimbe ceva în viața lor și să o facă mai bună. Tu ce stil de viață preferi, cel care ți-a fost dat sau cel pe care vrei să ți-l construiești? Dacă răspunsul tău la cea de-a doua întrebare este afirmativ, atunci ai un motiv întemeiat pentru a citi continuarea!

În viață, ești sortit să faci tot felul de alegeri. De la cele mai banale, până la cele mai grele sau imposibil decizii de luat. Trecând peste partea în care fiecare zi îți prezintă un set noi de opțiuni pe care le poți explora și diversifica, mă gândeam că e timpul să-ți zdruncinăm un pic perspectiva asupra vieții și să te întrebăm: crezi că trăiești viața pe care ți-o dorești sau doar cea care ți s-a întâmplat? Răspunde-ți sincer, nu nouă, ci ție însăți. Dacă ești pregătită să faci ceva pentru a avea viața pe care o vrei sau cea la care în prezent doar visezi, îți sugerez să te deschizi opțiunilor și să îți iei libertatea de a face alegerile despre care vrei să te definească sau să te oglindească drept cine ești cu adevărat.

Cu siguranță în sinea ta îți dorești să ai un stil de viață diferit față de al celor din jurul tău. Nu vrei să calci pe urmele părinților și să te conformezi pentru mai puțin decât meriți. În acest caz, adresează-ți niște întrebări care să-ți deschidă perspective și să te ajute să începi propriul tău plan de construire a vieții pe care ți-o dorești cu adevărat.

ce stil de viata vrei sa ai

  1. De ce ești aici? Nu fi tentată să răspunzi că aici trebuie sau vrei să fii, cel puțin nu atâta timp cât știi că de fapt vrei altceva. Gândește-te la toate lucrurile care te-au adus aici și dă-ți seama de ocaziile în care ai fi putut alege diferit, dar n-ai făcut-o. Cu siguranță viața ta ar fi arătat altfel dacă ai fi făcut alte alegeri.
  2. Ce vrei să obții de la viață? O familie fericită, un job de vis, o viață decentă, indiferent de răspuns, află care este principalul tău scop în viață. De aici, totul devine mai ușor.
  3. Ce-ți place cel mai mult să faci? Identifică lucrurile care te fac fericită cu adevărat, chiar dacă unul dintre ele ar fi că-ți place să colorezi. Fă ceea ce-ți place și fă-o cât mai des. Împlinirea va veni de la sine.
  4. Cu cine vrei să împărtășești ceea ce ai sau vrei să obții? Viața sentimentală e la fel de importantă ca și cea profesională, iar între ele nu ar trebui să existe o barieră. Îmbinarea lor e esențială pentru stilul de viață pe care orice persoană ar trebui să îl aibă.