Cred că la un moment dat, cu toții am exclamat „Ușor de zis, greu de făcut!” atunci când am ne-am „lovit” de câte una din dificultățile vieții peste care ne părea imposibil să trecem. Dacă ai în gând măcar un exemplu de astfel de moment, atunci știi și că ai reușit să treci peste, într-un final. Că s-a încheiat bine sau rău, numai tu știi, însă dacă principala ta problemă a fost lipsa motivației, atunci ai nimerit unde trebuie! Astăzi îți voi spune cum poți să-ți găsești motivația de a face tot ceea ce îți propui, chiar dacă în acele clipe îți pare de-a dreptul imposibil!
De cele mai multe ori, dăm greș acolo unde ne doream din suflet să reușim pentru că nu am avut doza de motivație necesară care să ne ajute să depășim obstacolul. Pesimismul, negativitatea în gândire vin la pachet cu pierderea motivației de a triumfa. Cum faci să reobții pozitivitatea în gândire și să te încurajezi de una singură astfel încât să ajungi acolo unde îți dorești? Urmează sfaturile de mai jos:
- Setează-ți câte un scop pentru moment. Sigur, adesea vrei să faci cât mai multe deodată, însă problema cu multitasking-ul este că riști ca totul să se transforme într-un haos. Cel mai bine este să lucrezi sistematic în direcția scopului pe care ți l-ai propus, oricât ar fi el de mic și neînsemnat. În final, chiar și scopurile mai mici vor face o diferență la culegerea rezultatelor.
- Lucrează în pași mărunți. Adică din aproape în aproape. Nu trebuie să te forțezi să faci totul într-o zi sau să vii într-o oră cu cea mai bună soluție pentru rezolvarea problemelor tale. Dacă îți vine greu să pornești la drum cu ceea ce vrei să faci, poate fi și din cauza faptului că gândești prea mult și prea departe.
- Construiește anticipare. Altfel spus, nu-ți spune că vrei să începi să faci exerciții pentru slăbit de mâine, ci setează-ți o dată în viitorul apropiat până la care să vrei să fi dat jos cel puțin 1 kg. Anticiparea te va ține în priză, mai ales dacă te gândești zilnic la ceea ce ți-ai propus.
- Bucură-te de succesele mărunte și construiește pe ele pentru a ajunge acolo unde îți dorești. Prin asta, mă refer la a îți aloca doza de satisfacție capabilă să-ți asigure atât o mândrie de sine optimă, cât și o motivație de a merge mai departe, în vederea îndeplinirii scopului suprem.
- Gândește-te mai mult la beneficii, și mai puțin la dificultăți. O problemă pe care majoritatea o avem este că ne gândim dinainte la cât de dificil va fi, mai curând decât să ne concentrăm asupra a tot ceea ce putem obține și cât de benefice vor fi pentru noi rezultatele. Dacă te concentrezi mai mult asupra beneficiilor pe care le vei obține, te vei simți și mai energic, dar și mai încrezătoare în tine.
- Pentru fiecare gând negativ pe care îl ai, dublează-l cu gânduri pozitive. Nu-ți spune „Nu pot”, ci spune-ți „Voi încerca și voi reuși”. Nu-ți tăia creanga de sub picior înainte de a începe. Îți promit, odată ajunsă la final, vei avea numai motive de satisfacție și bucurie!