Manichiura și pedichiura se numără printre preocupările feminine legate de frumusețe și îngrijirea personală. Întrucât folosești mâinile destul de des în timpul zilei pentru orice fel de activități legate de casă sau munca la birou, unghiile tale ar trebui nu numai să arate impecabil, dar și să fie îngrijite corespunzător. Gândește-te doar la câteva scenarii: imaginează-ți că trebuie să-i strângi mâna unui client important al firmei pentru care lucrezi, iar tu nu ești cu manichiura la zi, sau că pur și simplu ai ieșit la o întâlnire cu bărbatul de care te simți atrasă în prezent și din nou, unghiile tale nu sunt în cea mai bună formă. În nici una dintre aceste situații manichiura ta nu trebuie să fie prinsă cu garda jos, iar cum o simplă lăcuire sau un strat de ojă nu sunt suficiente pentru a-ți menține unghiile proaspete și sănătoase de la o zi la alta, ți-am pregătit câteva sfaturi utile despre cum să-ți îngrijești corect și eficient unghiile.

În primul rând, poartă mănuși de protecție atunci când mâinile tale sunt nevoite să intre în contact cu substanțe chimice, ori când ai de lucru în grădină. Orice gospodină care se respectă va ști să folosească instrumentele necesare săvârșirii activităților zilnice în așa fel încât mâinile lor să nu aibă prea mult de suferit.

Când spui protecția unghiilor, nu te referi numai la acestea, ci și la mâini și piele. De aceea, e indicat să folosești o cremă hidratantă pentru mâini în fiecare zi. Fie că preferi să aplici un strat de cremă pentru mâini atunci când îți faci ritualul de dimineață, ori că mai degrabă ai lăsa această sarcină la finalul unei zile, e important să îți hidratezi mâinile, pielea și unghiile ori de câte ori este nevoie.

Pentru îngrijirea corectă a unghiilor, vei mai avea nevoie și de o cremă specială pentru cuticule, astfel încât de fiecare dată când vei vrea să le îndepărtezi, să aplici din urmă un strat de cremă protectoare. Cuticulele pot fi îndepărtate cu ajutorul pensetei specifice, însă dacă preferi să eviți sângerările care mai pot apărea pe margini, ai putea doar să înmoi unghiile în apă caldă timp de 5-7 minute, iar mai apoi să îndepărtezi cuticulele cu ajutorul unui bețișor de lemn.

De asemenea, taie-ți unghiile în forma pe care o dorești (în prezent se poartă unghiile pătrate, deci dacă vrei să respecți tendințele impuse de modă în cazul unghiilor, ai face bine să stai departe de unghiile lungi și rotunde la vârf!), iar mai apoi, folosește o pilă pentru a uniformiza marginile. Estetica unghiilor naturale e mai importantă decât aplicarea oricăror tipuri sau culori de ojă, căci acest pas intervine abia după ce le-ai îngrijit așa cum se cuvine.

pila unghii

Nu în ultimul rând, e indicat ca unghiile tale să fie întotdeauna protejate de un lac sau o ojă de calitate, așa că nu ești nevoită să apelezi la un salon profesionist sau o manichiuristă care să te ajute cu asta. Dacă vrei să adopți naturalețea ca look și pentru unghiile tale, nu trebuie decât să îți cumperi un lac de unghii rezistent și calitativ.

Ca un ultim pont: îndepărtează-ți lacul sau oja de pe unghii numai cu dizolvant (acetonă) și lasă-ți unghiile să respire libere cel puțin o dată la două săptămâni.