Uneori se poate dovedi de-a dreptul buclucașă încercarea noastră de a obține o piele fermă și catifeltată, mai ales dacă iei în calcul multitudinea de sugestii, sfaturi, produse și recomandări care se fac peste tot în mediul online. Totuși, sunt niște pași pe care trebuie să-i parcurgi personal pentru a ajunge la stabilirea unui ritual de îngrijire a pielii eficient și care să dea rezultatele pe care ți le dorești. Nu te poți baza întotdeauna pe ceea ce-ți spun ceilalți, în special dacă ai în vedere faptul că ceea ce-i face bine prietenei tale nu e neapărat să ți se potrivească și ție.
Așadar, dacă vrei să ai parte de un ritual specific ție, urmează pașii de mai jos:
- Rezistă tentației de a-ți atinge fața tot timpul. Bacteriile de pe mâinile tale se pot transfera cu ușurință, în ciuda faptului că te speli foarte des pe mâini, iar asta nu e deloc indicat dacă vrei să ai o piele curată, sănătoasă și catifelată.
- Află tipul de piele pe care îl ai și cercetează ce produse de îngrijire i se potrivesc. Uneori, ineficiența produselor de îngrijire corporală se datorează și faptului că nu se potrivesc tipului de piele pe care îl avem.
- Nu-ți stoarce fiecare coș, punct alb sau negru care îți apare pe față, în ciuda tentației care te copleșește. Mai degrabă investește în produse de curățare speciale, căci altfel, nu vei face decât să obții o piele roșie, cu urme și cicatrici deloc atrăgătoare.
- Produsele care nu-ți pot lipsi din ritualul de îngrijire a pielii sunt demachiantul, tonerul, crema hidratantă, exfoliantul de piele, burețelele din bumbac și o mască de față.
- Reguli de folosire a acestor produse: demachiază-te, tonifiază-ți și hidratează-ți tenul de două ori pe zi: o dată dimineața, imediat după ce te trezești, iar a doua oară seara, înainte de culcare. Nu te culca niciodată cu machiajul pe față, oricât de obosită ești. Riști să te alegi cu iritații ale pielii sau alte probleme de ten care te vor costa mai multe eforturi decât ritualul de îngrijire al pielii de zi cu zi.
- Exfoliază-ți pielea de două ori pe săptămână, sau cel puțin o dată. Procesul de exfoliere este necesar deoarece îndepărtează celulele moarte ale pielii, care altfel nu ar face decât să-ți supraîncarce porii. Aplică exoliantul cu blândețe și masează-ți chipul cu mișcări circulare. Lasă-l să acționeze, iar apoi îndepărtează-l cu multă apă.
- Aplică o mască de față la un interval regulat de timp. Aici ai mai multe opțiuni de alegere – fie încerci produse speciale, fie apelezi la măști de față realizate din ingrediente naturale. Dacă te-ai săturat de cheltuit bani pe produse de îngrijire, poți opta fără probleme pentru măștile naturale, mult mai eficiente și mai sigure.
- Ține-te de ritualul de îngrijire ales! E important să repeți acești pași în fiecare zi pentru a avea grijă așa cum se cuvine de pielea ta. Efectele pe termen lung vor fi mult mai satisfăcătoare.