Probabil că te numeri și tu printre cele care au fost la salon pentru o tunsoare simplă și clasică, iar în schimb, te-ai ales cu mai puțin păr decât ai vrut, cu niște șuvițe tăiate dezordonat și o nouă tunsoare care nu te încântă sub nici o formă. În aceste momente, mai că ți-ai fi dorit să îți poți aranja părul de una singură, fără să mai fii nevoită să apelezi la așa zișii „specialiști” și să mai cheltui bani care nu și-au meritat scopul. Ei bine, dacă ai puțină îndemânare în cum să mânuiești foarfeca, noi îți putem oferi o modalitate simplă și elegantă prin care îți poți realiza singură propria tunsoare! Dacă vrei să înveți cum să-ți faci singură o tunsoare în V – cea mai populară dintre acestea – atunci urmează cei câțiva pași expuși mai jos!

  1. Piaptănă-ți foarte foarte bine părul. Cu cât este mai descâlcit, cu atât mai ușor îl vei manevra, fără să simți disconfort sau durere.
  2. Apleacă-ți capul în față și dă-ți tot părul peste cap. Adună-l pe tot într-o coadă de cal, pe care să o prinzi cât mai aproape de frunte, chiar în mijloc.
  3. Cu un alt elastic, leagă-ți părul în dreptul bărbiei, astfel încât să stea tot într-un loc și să fie cât mai strâns.
  4. Cu un al treilea elastic, îți vei prinde părul aproape de vârfuri, chiar deasupra zonei până la care ești dispusă să-l tai. Dacă vrei să scapi de vârfurile despicate sau pur și simplu vrei să reduci vreo 5 cm. din lungimea părului, taie-l drept, fix de deasupra celui de-al treilea elastic. Acum, vârfurile tale sunt perfect drepte.
  5. În continuare, scoate cel de-al doilea elastic – cel din dreptul bărbiei – și desparte-ți părul în trei secțiuni egale și prinde-le pe fiecare cu câte un elastic, tot la baza bărbiei, pentru a nu se amesteca. Vei lucra doar cu o secțiune odată.
  6. Ia fiecare șuviță de păr și taie-o cu foarfecul în sus, pentru a subția vârfurile. Repetă aceiași pași pentru fiecare șuviță în parte.
  7. După aceea, scoate elasticele și verifică să ai vârfurile egale. Dacă unele dintre ele nu sunt, le poți îndrepta pe loc.
  8. Desprinde-ți părul din elastic și verifică să vezi cum arată scările. Dacă ești mulțumită de rezultat, înseamnă că de acum înainte ai siguranța că nu vei mai fi nevoită să înduri o tunsoare greșită.

tunsoare in V

Dacă nu-ți iese din prima, nu te lăsa descurajată! Ca să poți atinge perfecțiunea, e nevoie de practică. În plus,  dacă dai greș la început, poți oricând merge la un salon pentru a-ți corecta greșelile de începător sau poți opta pentru o tunsoare dreaptă a părului. Important este să nu te lași descurajată și să continui să încerci, până în ziua în care îți va ieși așa cum îți dorești. Nu uita că ai oricând sute sau chiar mii de tutoriale la îndemână pe care le poți vizualiza în timp ce te tunzi. Aceasta este doar una dintre cele mai ușoare modalități prin care-ți poți tunde singură părul în V!