Viața noastră nu include întotdeauna un somn liniștit și odihnitor, oricât de mult ne-am dori asta. Fie că stăm la muncă mult timp, ne uităm la filme până în creierii nopții sau ne prelungim o ieșire cu prietenele până la răsătirul soarelui, nu reușim să ne odihnim așa cum scrie la carte, chiar dacă a doua zi trebuie neapărat să fim adulți responsabili. Totuși, să arăți odihnită nu înseamnă întotdeauna să dormi opt ore. De fapt, există foarte multe modalități prin care îți poți învigora pielea feței pentru a arăta odihnită și fresh. Înainte de a-ți mai turna încă o cană de cafea pentru a te trezi în totalitate, iată ce poți să faci pentru a scăpa de cearcăne și ochii umflați.

 cearcane

1.Folosește o lingură rece

 

Ochii umflați pot fi calmați cu ajutorul unei liguri curate care a stat puțin timp în frigider. Lingura rece este un înlocuitor pentru mult mai scumpele pernuțe cu gel pentru ochi care stau la rece, deoarece principiul de funcționare este același: în contact cu aerul rece celulele și capilarele se vor micșora, ceea ce va reduce în final ochii umflați. Nu numai că forma lingurii se mulează perfect pe forma ochiului, dar senzația care ți-o va da te va trezi instant.

 

2.Schimbă-ți demachiantul

 

Foarte multe demachiante lasă reziduu în pliurile pupilelor, iar peste noapte acestea irită pielea ceea ce creează umflare. Cea mai bună opțiune, pe lângă o rutină de demachiere foarte riguroasă, este să optezi pentru un demachiant hipoalergenic.

 

3.Optează pentru cofeină

 

Nu este dimineață fără o cană de cafea. Iar așa cum ai nevoie de această poțiune magică pentru a te trezi și ochilor tăi le-ar prinde bine o doză. Însă, având în vedere că particulele de cafea sunt foarte abrazive și îți pot intra în ochi, poți opta pentru plicuri de ceai negru sau verde puțin muiate în apă și apoi lăsate puțin timp la frigider și apoi lăsate pe ochi câteva minute. Antioxidanții din ceai vor întinde pielea și vor schimba culoarea închisă a cearcănelor, cofeina va încuraja drenajul celulelor deci ochii tăi se vor dezumfla, iar răceala te va trezi.

castravete

4.Taie un castravete

 

Chiar dacă sună ca un clișeu, castraveții sunt extraordinari pentru a reduce cearcănele. O felie de castravete rece va reduce umflătura, iar vitaminele din acesta îți vor lumina pielea din jurul ochilor, decolorând astfel cercurile întunecate care îți umbresc fața.

 

5.Sau un cartof

 

La fel ca în cazul castraveților, cam același lucru face și un cartof rece ras. Acesta are efect de hidratare și de iluminare, ceea ce înseamnă că te va lăsa cu piele luminoasă și netedă în jurul ochilor. Cartofi poți să aplici pe ochi chiar și atunci când nu vrei să acoperi o noapte nedormită, deoarece folosirea pe termen lung are beneficii extraordinare asupra pielii sensibile din jurul ochilor.

 

6.Folosește scotch

 

Cât timp îți bei cafeaua poți să îți pui un adeziv pentru răni ușor în jurul ochilor pentru a întinde pielea în sensul în care vrei tu. Masează ușor pielea pentru a drena fluidul. Iar înainte de a desprinde adezivul spală-te cu apă rece pentru a îngheța efectul pe care aceasta o are. Totuși, această metodă nu ar trebui folosită foarte des deoarece întinderea excesivă a pielii poate duce la apariția prematură a ridurilor.