Somnul este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le facem în fiecare noapte. Obținerea cantității potrivite de somn are un număr semnificativ de beneficii pentru sănătate și lipsa unui somn suficient este o problemă serioasă în multe țări din întreaga lume. Știați că puteți obține beneficii suplimentare dormind dezbrăcați? Iată câteva beneficii ale dormitului dezbrăcat:

Indiferent cât de subțire este, îmbrăcămintea vă limitează libertatea de mișcare. Fără aceasta, pe de altă parte, vă puteți mișca cât de liber doriți. Deși acest efect este adesea neglijat, acesta produce un răspuns inconștient care vă împiedică să dormiți la fel de bine cum ar trebui.

Când dormiți fără îmbrăcăminte, temperatura corpului este mai mică decât atunci când o faceți. Ca urmare, bacteriilor le este mai greu să găsească casa caldă de care au nevoie pentru a supraviețui în corpul vostru. De aceea, vă recomandăm să dormiți fără haine chiar și în timpul iernii: cearșafurile și păturile dvs. oferă suficientă acoperire și evitați paradoxul căldurii excesive în timpul unei perioade în care există mai multe bacterii în mediul înconjurător.

Când aveți o bună reglare termică, corpul dumneavoastră este răcit într-un mod care activează hormonii pentru a genera căldură corporală. În acest fel, ardeți energie printr-un proces care contribuie la pierderea în greutate. În plus, odihna de noapte bună reduce nivelurile de anxietate. Deci, când sunteți stresat, aveți tendința de a mânca mai mult, ceea ce înseamnă că dormitul gol vă poate face să mâncați mai puțin.

Când corpul dumneavoastră încearcă să-și regleze temperatura, acesta vă trezește sistemul hormonal, inclusiv hormonii de creștere. Beneficiile de a dormi gol în acest sens este că acest hormon sporește funcționalitatea muschilor și oaselor.