E o întrebare pe care ne-o adresăm adesea, în special atunci când trece prea mult timp între două relații. Poate că ultima nu s-a încheiat așa cum ne-am fi dorit și ne-a lăsat cu un gust amar sau poate că pur și simplu am simțit că era timpul pentru ceva nou, ceva diferit. Indiferent de motivele pentru care am spus „stop” la un moment dat, important este că ne-am decis să privim spre viitor. Dar ce se întâmplă atunci când pauza durează prea mult, iar cel pe care-l așteptăm nu pare să aibă vreo intenție de a apărea? Ajungem să ne uităm în oglindă și să ne întrebăm „De ce ești încă singură?”

Primul lucru pe care vei fi tentată să-l faci este să te învinovățești singură de starea în care te regăsești. Poate nu mai ești la fel de atractivă ca înainte, poate că între timp ți-ai mai pierdut puțin din pofta de viață sau poate pur și simplu nu mai știi cum să atragi atenția unui tip. Nu, problema nu pornește de la tine și de la faptul că ai făcut tu ceva greșit, ci de la obiceiul tău de a gândi negativ despre tine. Exact, mindset-ul tău nu e potrivit!

Ce poate fi de vină pentru faptul că încă nu ți-ai găsit pe cineva? O serie de factori, dar vom începe cu cei mai cunoscuți și experimentați de-a lungul timpului.

Ai alte priorități decât găsirea dragostei. Se întâmplă adesea femeilor de carieră din ziua de azi. Suntem atât de concentrate pe găsirea acelui job de vis, pe a ne face o carieră și a ne realiza pe plan profesional încât avem tendința să punem în umbră viața personală și întâlnirile. Ceea ce este greșit, însă nu mai departe de adevăr. Persoanele orientate spre carieră nu știu cum să gestioneze și viața personală în același timp, de aceea mai degrabă o ignoră. Sfat: reprioritează-ți prioritățile. Le poți avea pe amândouă, numai că trebuie să găsești calea de mijloc prin care să menții echilibru între cele două planuri ale vieții tale.

Îl iei pe „Nu” în brațe. Asta cam de fiecare dată când cineva se apropie de tine și dă semne de interes. Refuzi orice eventuală discuție sau referire la o întâlnire. Și știm și de ce: pentru că nu ne place tipul respectiv. Nu ne atrage. Nu e ceea ce ne dorim, căutăm, și așa mai departe. Dar dacă tendința de a spune nu oricărui bărbat care-ți iese în cale este ceva deplasat și trebuie să înceteze chiar acum.

Ești pretențioasă. Nu vei ieși în oraș cu un bărbat decât dacă nu corespunde criteriilor tale bine definite. Nu e crimă să ieși cu cineva care nu corespunde aspirațiilor tale. S-ar putea să-ți faci un prieten pe cinste, cu care te poți distra și-n alte ocazii. Nu fiecare bărbat cu care ieși în oraș trebuie să aibă potențial de iubit. Unii sunt doar buni prieteni.

esti pretentioasa

Ai fost singură prea mult timp și te-ai autoconvis că ți-e mai bine așa. Ei bine, clar nu e adevărat. Nimănui nu-i face bine singurătatea îndelungată și excesivă, și cu siguranță nu vei fi tu prima care va infirma această regulă. Cel mai bine îți este să fii deschisă cu privire la viitor și să nu te mulțumești cu mai puțin decât ceea ce meriți, adică să ai parte de o dragoste frumoasă, iar asta cât mai curând!