Nu e ușor să fii femeie în lumea business-ului, o lume dominată de bărbați și de obiceiurile lor. Însă modelele de business promovate de femei și de gândirea lor au ajuns să se bată de la egal la egal cu cele conduse de bărbați și, nu de puține ori, să se dovedească mai eficiente. Iar aceste modele de business și de gândire se reflectă și în averea estimată a proprietarelor acestora.

  1. Surorile Christy și Alice Walton, moștenitoarele imperiului Walmart, cel mai prolific lanț de hipermarketuri din Statele Unite, au reușit să împingă afacerea primită de la tatăl lor spre noi culmi. Au, împreună, o avere estimată la 55 de miliarde de dolari.

alice-walton-christy-walton

  1. Jacqueline Mars are o avere de 26,5 miliarde de dolari provenită, în majoritate, din compania producătoare de dulciuri Mars și din subsidiarele acesteia. Ea este cea care încasează banii proveniți din vânzările unor mari branduri ca M&M’s, Milky Way, Mars, Snickers, Twix, Uncle Ben’s, Orbit, Skittles, Airwawes, Hubba Bubba, Juicy Fruit, Wrigley’s Spearmint sau Winterfresh.

jacqueline_mars

  1. Laurene Powell Jobs este văduva lui Steve Jobs dar și fost CEO al Apple pe care l-a condus cu succes. De asemenea, veniturile sale provin și din compania Walt Disney, al cărei acționar majoritar este prin The Laurene Powell Jobs Trust. Are o avere estimată la 23,2 miliarde de dolari.

Laurene-powell-stevejobs

  1. Susanne Klatten este cea mai bogată femeie din Germania, cu o avere de 15 miliarde de dolari. Deține pachetul majoritar de acțiuni al producătorului de chimicale Altana, precum și 12,50% din acțiunile BMW iar, recent, a investit în tehnologii ale viitorului cumpărând un pachete de 25% din acțiunile producătorului de turbine de vânt Nordex.

ARCHIV - Altana-MehrheitsaktionŠrin und Quandt-Erbin Susanne Klatten sitzt in Frankfurt bei der Jahreshauptversammlung des Unternehmens auf dem Podium (Archivfoto vom 03.05.2007). Die MilliardŠrin Susanne Klatten will den Chemiekonzern ALTANA fŸr rund 910 Millionen Euro komplett Ÿbernehmen. Die zum Klatten-Imperium gehšrende SKion GmbH wolle 13 Euro je ALTANA-Aktie bieten, teilte das Unternehmen am Donnerstag (06.11.2008) in Wesel mit. Foto: Frank Rumpenhorst dpa/lhe/lnw +++(c) dpa - Bildfunk+++

  1. Gina Rinehart, conducătoarea companiei de minerit Hancock Prospecting este cea mai bogată persoană din Australia și a șasea cea mai bogată femeie din lume, cu o avere estimată la 9,8 miliarde de dolari.

gina-rinehart

  1. Oprah Winfrey, cea care a revoluționat talk-show-urile tabloid și este cunoscută pentru promovarea ideilor de self-help și abordare emoțională, are o avere de 3,1 miliarde de dolari. Este supranumită Regina Mass-Media.

oprah

  1. Liliane Bettencourt are în portofoliu majoritatea acțiunilor L’Oréal, precum și acțiuni la Nestlé și deține o insulă privată. Se află pe locul zece în topul celor mai bogați oameni din lume, cu o avere de 36,4 milioane de dolari.

liliane-bettencourt

  1. Elizabeth Holmes deține producătorul de echipamente medicale Theranos, o companie pe care a construit-o de la zero și care, în prezent, valorează 4,5 miliarde de dolari. Theranos a revoluționat modul în care se fac analizele medicale, realizând trecerea de la fiola de sânge la picătura preluată din vârful degetului.

elizabeth-holmes

  1. Martha Stewart, magnat media și vedetă TV, este fondatoarea Martha Stewart Living Omnimedia, prin care controlează televiziuni, reviste, publicitate și comerț electronic. Averea ei se situează în jurul sumei de 638 de milioane de dolari.

martha-stewart

  1. Holly Branson moștenește business-ul Virgin Records, una dintre cele mai de succes case de producție, în valoare de 4,9 miliarde de dolari.

Holly Branson attending the WTA Pre-Wimbledon Party at The Roof Gardens, Kensington, London. PRESS ASSOCIATION Photo. Picture date: Thursday June 19, 2014. Photo credit should read: Anthony Devlin/PA Wire