Când marele eveniment al vieții tale se apropie din ce în ce mai repede, e posibil să te regăsești în ipostaza în care ai gânduri buclucașe care nu prea îți vor da pace. Să le numim îndoielnice. Dacă începi să te simți copleșită de acestea, ideea cu privire la căsătorie s-ar putea să te înspăimânte și să te facă să te retragi în carapacea ta, sau chiar mai rău – să dai înapoi de la planurile voastre de viitor. Cei apropiați îți vor spune că este normal, că aceste gânduri îndoielnice fac parte din stresul de dinainte de nuntă al oricărei miresei, însă dacă simți că ceva chiar este în neregulă, iar gândurile tale nu sunt doar rodul unei imaginații exagerate și nici un motiv de îngrijorare inutil, e timpul să-ți rezervi ceva timp pentru ele și să le analizezi mai în detaliu.

Uite aici o listă cu cele mai importante gânduri de dinainte de nuntă și cum trebuie să te raportezi față de ele!

  1. Întrebarea capitală: este el acel „the one”? Americanii vorbesc despre sufletul-pereche și jumătatea perfectă care te completează de minune, iar asta te face să te întrebi nu neapărat dacă această jumătate lipsă chiar există, ci mai degrabă dacă EL este aceea. Acesta este cel mai important gând care macină orice femeie care este pe cale să-și ia un angajament pe viață, iar de aici nu fac excepție nici bărbații. Cum treci peste acest impas? Încearcă să-ți proiectezi viața în viitor cu el alături de tine. Cum te-ai simți să-i vezi chipul lângă al tău în fiecare dimineața când te trezești? Cum ar fi să faci sex cu el toată viața? Ți-ar fi de ajuns? Te-ai putea plictisi? În funcție de răspunsurile tale, vei ști cum să acționezi.
  2. Te sperie ideea de a-ți petrece restul vieții alături de aceeași persoană? Întreabă-te mai degrabă dacă te sperie gândul de a-ți petrece restul vieții cu EL, cel pe care te pregătești să-l numești „soțul tău”. Știm că la început poate fi înspăimântător, așa că vei avea nevoie de timp să rumegi îndelung asupra acestui gând. În cele din urmă, dacă te regăsești în ipostazele 3 și 4, îți poți da seama mai cu ușurință dacă el este „acela” sau nu.                                                                                                                          sufletul pereche
  3. Înfățișarea lui, banii și statutul social pe care îl deține nu sunt de ajuns pentru a te determina să faci pasul cel mare fără regret? Înseamnă că te minți singură și încerci să compensezi prin toate acestea un „ceva” mai mic sau mai mare care lipsește din relația voastră.
  4. Simți că actul căsătoriei îți oferă acea siguranță emoțională de care ai nevoie pentru a ști că va fi acolo mereu și-ntotdeauna și nu va pleca de lângă tine la prima ceartă mai serioasă? Din nou, nu acesta este răspunsul care trebuie.

Uneori, gândurile îndoielnice de dinainte de căsătorie au menirea de a-ți transmite că ești pe punctul de a lua o decizie nu prea potrivită pentru tine, așa că întotdeauna este mai indicat să le acorzi un timp și o atenție a lor.