Rotunzi, patrati, oglinda sau cu cadrul in toate culorile posibile. Avem o gama imensa de unde putem alege modelul care ne place de ochelari de soare. Cu toate acestea, faptul ca se potrivesc bine cu forma fetei si gustul nostru, nu sunt singurele cerinte care trebuie indeplinite.

Inainte de a cumpara, trebuie sa luam in considerare o serie de linii directoare de dragul ochilor nostri.

De ce este important sa ii folositi

– Nu le subestimati functia: ochelarii de soare ne protejeaza de razele ultraviolete, un tip de radiatii care, dupa o expunere prelungita si fara protectie, pot deteriora structurile oculare cum ar fi retina si corneea.

– Nu numai pentru vara: desi multi ii poarta numai cand razele soarelui sunt mai intense, este recomandabil sa ii folositi pe tot parcursul anului. In timpul iernii, in timpul zilelor noroase „inselatoare” si in special in zonele montane sau maritime, unde protectia straturilor atmosferice este mai mica.

ochelari de soare cu protectie

Ce ar trebui sa luam in considerare inainte de a-i cumpara?

– Cel mai important lucru este sa ne protejeze de razele UVA si UVB.

– Trebuie sa fie marcata omologarea de tip „CE”, ceea ce indica faptul ca ochelarii sunt fabricati in conformitate cu standardele Comunitatii Europene si, prin urmare, este garantata utilizarea sigura. Vezi si alte articole interesante pe blogdefilme.ro.

– Culoarea ochilor nostri depinde de asta? Ochii deschisi la culoare au mai putina melanina si, prin urmare, sunt mai sensibili la lumina, dar trebuie sa ne protejam cu totii de soare cu ochelari aprobati.

– Ochelarii au protectie: numerotarea (0-4) ne informeaza despre categoria filtrului. Aceasta clasificare se bazeaza pe cantitatea de lumina vizibila pe care o are obiectivul. Categoriile 0, 1 si 2 ofera o protectie mai scazuta si sunt ideale pentru oras sau pentru medii de ceata sau innorate. In timp ce filtrele 3 si 4 sunt indicate pentru medii insorite, pentru mersul pe jos, la mare si la munte inalta, deoarece transmit doar intre 3 si 8% din lumina.

Culoarea lentilelor ne influenteaza? Culorile standard sunt maro, verde si albastru, si nici una dintre ele nu distorsioneaza viziunea. Expertii recomanda sa ii incercati si sa ii alegeti pe cei mai confortabili. Desi, in caz de indoiala, se recomanda de obicei verde, deoarece ofera un confort vizual mai mare.